Wouter Hoeffnagel - 30 december 2021

PLTFRM behaalt ISO27001 en ISO9001

PLTFRM behaalt ISO27001 en ISO9001 image

PLTFRM behaalt de ISO27001 en ISO9001 certificering. ISO9001 beschrijft de belangrijkste vereisten voor kwaliteitsprocessen en het bij
behorende managementsystemen. ISO27001 wordt gezien als dé standaard op het gebied van informatiebeveiliging.

Het implementeren van een kwaliteits- (KMS) en Informatiebeveiliging managementsysteem (ISMS) stond vanaf de oprichting van PLTFRM op de roadmap. Met de processen, meetinstrumenten, taakverdeling en tools die zijn geïmplementeerd om te kunnen voldoen aan de ISO-normen, wil PLTFRM een professionaliseringstap maken en een stevig fundament leggen om veilig en verantwoord met de groei van de organisatie om te gaan.

Publieke sector

Deze ISO-certificeringen maken het mogelijk om de aanpak van PLTFRM naar de publieke sector te brengen. Uit onderzoek blijkt dat publieke instanties steeds meer op zoek zijn naar flexibiliteit, innovatie en lokale samenwerkingen. Tot nu toe was het een uitdaging voor veel ICT-dienstverleners om diensten te leveren aan overheidsinstanties. Vaak ontbrak het hen aan de juiste certificeringen en kennis van aanbestedingsprocessen. PLTFRM neemt deze rol op zich en kan door het behalen van deze certificeringen deze dienstverleners ontsluiten naar deze publieke organisaties.

PLTFRM is een netwerk van ICT-dienstverleners met specialisaties in onder andere cybersecurity, digitale werkplekken, software/applicatie ontwikkeling en cloud dienstverlening. De partners van PLTFRM werken samen om hoogwaardige dienstverlening aan te bieden voor elk type ICT-uitdaging waar expertise, partnership of flexibiliteit voor nodig is. Binnen aanbestedingen treedt PLTFRM op als hoofdaannemer met voor ieder perceel/kavel de juiste onderaannemers. Hiermee worden publieke organisaties in staat gesteld om samenwerkingen aan te gaan met experts, startups/scale-ups of met lokale marktpartijen.

“Het is altijd ons doel geweest om op korte termijn onze ISO-certificeringen te behalen. Uit gesprekken met verantwoordelijken bij gemeenten, politie en ander overheidsorganen bleek al snel dat men op zoek is naar meer keuzevrijheid”, aldus Rolf van Anholt, medeoprichter van PLTFRM. “Niet elke uitdaging kan worden opgelost met traditionele outsourcing. ICT verantwoordelijken willen graag lokale bedrijven steunen en een goede mix creëren tussen innovatie en kosten, dat lukt nu zelden”
“Als bedrijf dat zorgdraagt voor de kwaliteit van ICT-diensten kunnen we veel impact hebben op de bedrijfsvoering van onze klanten. Die mogen op hun beurt verwachten dat wij zeer serieus omgaan met de kwaliteit die we leveren en zorgen dat veiligheid van de oplossingen is geborgd. Dankzij de inzet van tender & governance manager Martijn Diemèl en de uitstekende begeleiding door onze partner PuraSec hebben we dit traject in recordtijd kunnen realiseren, een mijlpaal voor PLTFRM en voor iedereen die samenwerkt met PLTFRM.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!