Witold Kepinski - 17 januari 2022

Ratmir Timashev investeert in AIOps startup Monq Lab

Ratmir Timashev investeert in AIOps startup Monq Lab image

Monq Lab SIA, dat een zelf-gehost, op topologie gebaseerd AIOps-platform voor incidentcontrole en automatisering voor ondernemingen ontwikkelt, kondigt een startronde van 1,5 miljoen dollar aan onder leiding van Ratmir Timashev (foto), de mede-oprichter van Veeam - de wereldleider in gegevensbescherming en -beheer. De investering zal worden gebruikt voor de uitbreiding van marketing- en verkoopactiviteiten in Noord-Amerika en EMEA.

Volgens een rapport van Allied Market Research zal de AIOps-markt in 2026 naar verwachting 644 miljard dollar waard zijn, met een groeipercentage van 20-30% per jaar.

Monq komt tegemoet aan de behoeften van ondernemingen aan proactieve observatie van IT-systemen door een eenvoudig en krachtig platform voor analyse van de oorzaak en incidentbeheer aan te bieden. Monq biedt het eerste op AIOps-topologie gebaseerde automatiseringsplatform in de branche dat gegevens van verschillende bewakingssystemen analyseert, automatisch topologie ontdekt, de gezondheid van applicaties en infrastructuur controleert, een snelle analyse van de hoofdoorzaak biedt en processen voor het oplossen van incidenten start die zijn gebouwd op een low-code engine - terwijl u dat doet - dit alles met veiligheid voorop.

Het product heeft een flexibele, open en uitbreidbare architectuur. Alle connectoren en plug-ins kunnen eenvoudig worden aangepast. Klanten kunnen snel hun eigen integratie bouwen of een bestaande gebruiken. Neem de gezondheidsgegevens van bedrijfsprocessen en services van Dynatrace, Instana, AppDynamics of gebruik synthetische tests. Gebruikers kunnen de topologie in minder dan drie (3) minuten ontdekken vanuit VMware vCenter of Kubernetes en deze onmiddellijk koppelen aan een moderne tool voor infrastructuurbewaking, zoals Zabbix, Prometheus, DataDog of andere. Dit geeft IT-professionals een complete gezondheidskaart van alle IT-lagen en een snelle analyse van de oorzaak van incidenten.

Met 50% minder uitvaltijd en 84% minder klachten van gebruikers, verhoogt het AIOps-automatiseringsplatform van Monq de efficiëntie van analyse van de oorzaak en de snelheid van onderzoek naar IT-incidenten met 70-95%, wat tastbare voordelen oplevert voor IT-organisaties. De technologie van Monq is speciaal ontworpen en gebouwd voor Site Reliability Engineers (SRE), DevOps en IT-operations-teams en helpt de digitale gezondheid van een bedrijf te visualiseren, waardoor IT-problemen snel en efficiënt kunnen worden gecontroleerd en opgelost.

Monq Free Community Edition is een gratis versie van het vlaggenschipproduct en wordt snel een van de meest populaire tools onder SRE-, DevOps- en IT Ops-professionals voor snelle en eenvoudige analyse van de hoofdoorzaak en probleemoplossing.

Ratmir Timashev, de hoofdinvesteerder, merkte op: "Ik ben erg enthousiast om met Nikolay en zijn getalenteerde team samen te werken, die een enorme kans hebben gecreëerd om de nummer 1 AIOps-provider te worden, met een eenvoudig maar krachtig platform. AIOps is een zeer groot en snelgroeiende markt, waarbij traditionele IT-operaties worden verstoord door de silo's tussen veel verouderde en moderne tools te verwijderen. Nu kunnen bedrijven van elke omvang AIOps inzetten en de vruchten plukken met de gratis Monq Community Edition.

Nikolay Ganyushkin, CEO en oprichter van Monq, merkte op: "We hebben al een geweldig product ontwikkeld dat we volledig gratis hebben gemaakt voor IT-professionals. Bedrijven kunnen de kosten van incidentbeheer en NOC drastisch verlagen, waardoor geld en middelen vrijkomen voor andere strategische digitale initiatieven. Dispatching, zoals detectie, classificatie, lokalisatie, prioritering, routering en eliminatiecontrole, wordt afgehandeld door AIOps-systemen in plaats van tientallen technici voor honderden monitorschermen. Deze verandering in de branche is te vergelijken met de overgang van de handenarbeid van telefonisten in het begin van de 20e eeuw naar een PBX met automatisch kiezen. AIOps verstoort de IT-industrie en we willen een voortrekkersrol spelen bij deze verstoring, om wereldwijd de #1 AIOps-oplossing te worden.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!