Witold Kepinski - 07 februari 2022

Flexport krijgt flinke kapitaal investering

Flexport krijgt flinke kapitaal investering image

Flexport, een platform voor wereldwijde logistiek met een hoofdkantoor in Amsterdam, heeft in een Series E-investeringsronde een bedrag van 935 miljoen dollar (omgerekend 824 miljoen euro) opgehaald. De investeringsronde werd geleid door Andreessen Horowitz en MSD Partners, waarbij Shopify ook een strategische investering voor zijn rekening nam. Verder namen bestaande partners DST Global, Founders Fund, Softbank Vision Fund en andere investeerders, waaronder Kevin Kwok, ook deel aan de kapitaalronde. Hiermee komt de waardering van Flexport uit op meer dan 8 miljard dollar.

Flexport gebruikt het kapitaal om zijn technologieplatform voor wereldwijde logistiek verder te ontwikkelen en verder te bouwen aan een ecosysteem dat efficiënt, transparant en inclusief is - alles wat logistiek vandaag de dag niet is. De investering helpt Flexport ook om uit te breiden naar nieuwe regio's en het logistieke ecosysteem te verbeteren. Dit wil het bedrijf doen door te investeren in, en samen te werken met nieuwe bedrijven binnen de sector aldus het bedrijf.

“De pandemie en de impact daarvan op wereldwijde supply chains hebben het transport van goederen - iets wat veel mensen als vanzelfsprekend beschouwden - tot een hoofdpijndossier gemaakt”, zegt Ryan Petersen, oprichter en CEO van Flexport. “Deze investering geeft aan dat de markt inziet dat er behoefte is aan een technologisch ecosysteem voor wereldwijde logistiek. De transparantie en veerkracht die door technologie wordt bereikt, helpt de sector om onverwachte uitdagingen van elke omvang ook aan te pakken.”

De investering volgt op jaren van aanhoudende groei van het bedrijf, met name in de afgelopen twaalf maanden. Zo is de omzet van Flexport in 2021 meer dan verdubbeld, mede doordat het bedrijf bijna 17 miljard euro aan goederen heeft vervoerd door 112 landen.

"De internationale handel staat voor uitdagingen van ongekende omvang. Deze uitdagingen vragen om een innovatieve aanpak van zowel problemen die nu spelen als meer structurele problemen", zegt David George, General Partner bij Andreessen Horowitz. "Het platform, het bedrijfsmodel en de datagedreven inzichten van Flexport stellen het bedrijf in staat om een flinke impact te hebben op deze miljardenindustrie."

Bob Swan, Growth Operating Partner bij Andreessen Horowitz, zal toetreden tot de raad van bestuur van Flexport. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van Shopify en MSD Partners toetreden als waarnemers in de raad van bestuur.

“Bij Shopify maken we van dichtbij mee waar miljoenen ondernemers tegenaan lopen. Hierbij is vooral logistiek tegenwoordig een van de meest complexe aspecten van handel”, aldus Bram Sugarman, Director Product Acceleration bij Shopify. “We zijn enorm geïnspireerd door de progressie die Flexport heeft geboekt op dit terrein. Daarom zijn we verheugd om hen te helpen bij hun ambitieuze missie om de supply chain te moderniseren en handelsbarrières te doorbreken voor bedrijven over de hele wereld.”

“Het uitzonderlijke team van Flexport, onder leiding van Ryan Petersen, brengt veel kennis en essentiële technologische capaciteiten met zich mee die het bedrijf helpen om een leider in de logistieke sector te worden”, stelt Gregg Lemkau, CEO van MSD Partners. “Deze investering zal helpen om de innovatie te versnellen en uit te breiden, waarvan ook het bredere handelsecosysteem zal profiteren.”

Het bedrijf verwacht dat de financiering in het eerste kwartaal van dit jaar wordt afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden, waaronder de juridische goedkeuringen.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!