Redactie - 14 februari 2022

RHI Magnesita transformeert logistiek met Oracle Fusion Cloud Applications

RHI Magnesita transformeert logistiek met Oracle Fusion Cloud Applications image

Oracle maakt bekend dat RHI Magnesita, leverancier van vuurvaste materialen, heeft gekozen voor Oracle Fusion Cloud Transportation Management, onderdeel van Oracle Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing (SCM), om de uitbreiding en technologische modernisering van het bedrijf te ondersteunen.

Na implementatie zullen de distributielocaties van RHI Magnesita met één uniform transport management systeem (TMS) werken dat alle aspecten van de logistieke processen van het bedrijf omvat. Dankzij de keuze voor Oracle Transportation Management kan het bedrijf kosten verlagen, serviceniveaus optimaliseren en processen automatiseren, waardoor het haar logistieke activiteiten nog efficiënter kan uitvoeren.

Met het hoofdkantoor in Wenen, een wereldwijd actieve supply chain organisatie in Rotterdam en 28 productie locaties over de hele wereld, die producten verzenden naar klanten in meer dan 100 landen, is RHI Magnesita een wereldwijde speler. Gezien de omvang en groeiende aanwezigheid van RHI Magnesita, zag het bedrijf de noodzaak het beheer van logistieke processen anders in te richten om de flexibiliteit en efficiëntie van de bedrijfsactiviteiten te verhogen, snel services te kunnen schalen en nieuwe marktsegmenten te bedienen. RHI Magnesita heeft voor Oracle Transportation Management gekozen vanwege de ingebouwde flexibiliteit en configureerbaarheid, zodat voor alle transport modaliteiten complexe processen kunnen worden ondersteund.

Met Oracle Transportation Management kan RHI Magnesita bedrijfsprocessen automatiseren binnen het logistieke netwerk van het bedrijf en activiteiten optimaliseren voor meerdere supply chain stromen en markten. Hierdoor wordt de klantervaring verbeterd en kunnen vracht en operationele kosten worden verlaagd. Het bedrijf profiteert daarmee van één uniform logistiek platform waarmee het elk facet van de transportactiviteiten efficiënter kan beheren – van transportplanning en -uitvoering tot tracking, verrekening van vrachtfacturen en bedrijfsanalyses.

"Het wereldwijde handels- en logistieke landschap is drastisch veranderd en blijft evolueren. Meer dan ooit moeten we veerkrachtig zijn en met maximale flexibiliteit werken om onze services aan te blijven passen en ons bedrijf te schalen om concurrerend te blijven. Oracle Transportation Management geeft ons de tools die we nodig hebben om onze processen te automatiseren. Hierdoor kunnen we onze logistieke processen efficiënter uitvoeren en tegelijkertijd de kosten verlagen, Ook is het ons zo mogelijk de end-to-end zichtbaarheid van onze activiteiten te behouden, zodat we onze klantervaring naar een hoger niveau kunnen tillen," aldus Simone Oremovic, Executive Vice President van People, Projects & Value Chain bij RHI Magnesita.

"Brancheleveranciers zoals RHI Magnesita moeten hun bedrijfsmodellen evalueren naarmate ze hun bedrijf diversifiëren, terwijl ze tegelijkertijd worden geconfronteerd met de uitdagingen van een altijd onzekere operationele omgeving en krappe wereldwijde supply chains," aldus Monic van Aarle, VP Applications Benelux bij Oracle. "Als vooruitstrevend bedrijf met een innovatiecultuur die ervoor heeft gezorgd dat het al jaren marktleider is, heeft RHI Magnesita dit proces al lang voor de huidige crisis in gang gezet. Met Oracle Transportation Management beschikt het over een geïntegreerd platform voor logistiek beheer dat helpt de operationele efficiëntie te verhogen en de huidige en toekomstige behoeften van het bedrijf te ondersteunen."

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!