Witold Kepinski - 14 februari 2022

Brightlands Campus Greenport Venlo en KEMBIT ondertekenen meerjarig contract

Brightlands Campus Greenport Venlo en KEMBIT ondertekenen meerjarig contract image

De Brightlands Campus Greenport Venlo en IT-bedrijf KEMBIT uit Wijnandsrade hebben op 3 januari jl. hun handtekening gezet onder een meerjarig samenwerkingscontract. Beide partijen geven aan op basis van een stabiele samenwerking en wederzijdse ambitie de toekomst tegemoet te gaan.

Tot op heden beheert KEMBIT alle centrale apparatuur, netwerkapparatuur en WiFi voor de Brightlands Campus Greenport Venlo. Sinds 2018 is KEMBIT kind aan huis bij de Brightlands Campus Greenport Venlo en hebben de partijen samen een interessante reis gemaakt. De reis heeft geleid tot een passende netwerk dienstverlening, een effectieve en prettige samenwerken en met het tekenen van het nieuwe contract ook een wederzijds commitment naar de toekomst.

Na het succesvol afronden van het Managed Connectivity project voor de Brightlands Chemelot Campus in Geleen is KEMBIT begin 2018 in gesprek geraakt met de Brightlands Campus Greenport Venlo. De organisatie kenmerkt zich door regie te voeren met een ‘hoge knip’: Greenport stuurt op de resultaten van de samenwerking en de partners geven de volledige tactische en operationele invulling aan de diensten. De ervaring die KEMBIT op heeft gedaan bij de Brightlands Chemelot Campus vormde een goede basis, maar bij de Greenport ging de vraag nog een stap verder. De netwerkomgeving werd niet als geheel beheerd en was tevens niet schaalbaar. KEMBIT heeft met haar ervaren architecten de Greenport meegenomen in een volledig ontzorgt netwerkimplementatie- en beheertraject. De glasvezelinfrastructuur werd vernieuwd en uitgebreid, de datacenters werden ingericht voor de centrale apparatuur en de gebouwen werden voorzien van de decentrale netwerkapparatuur en wifi.

Ontzorging betekent tevens een beroep op de kennis en kunde van de partner. De door KEMBIT aangedragen Delivery Manager inventariseert de wensen, koopt in, begeleid de implementatie, overlegd het contract met de huurders van de Brightlands Campus Greenport Venlo en zorgt dat uiteindelijk ook het betreffende abonnement wordt gefactureerd. Daarbij komt dat de Delivery Manager samen met de klant de lange termijn plannen afstemt om zodoende ook tot een operationele en investeringsbegroting te komen.

Met de contractverlenging timmeren de Brightlands Campus Greenport Venlo en KEMBIT samen aan de campusomgeving van morgen. Samen ambiëren ze de verdere ontwikkelingen op de Campus zo efficiënt en effectief mogelijk vorm te geven.

KEMBIT heeft ruime ervaring met het bedenken, bouwen en beheren van de digitale omgeving van campussen, waaronder de High Tech Campus Eindhoven, de Brightlands Chemelot Campus te Geleen en het Utrecht Science Park te Bilthoven.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!