Redactie - 21 februari 2022

HPE en Qualcomm Technologies werken samen rond 5G toepassingen

HPE en Qualcomm Technologies werken samen rond 5G toepassingen image

Qualcomm Technologies en Hewlett Packard Enterprise (HPE) hebben plannen aangekondigd om samen te werken om de volgende generatie 5G gedistribueerde eenheden te leveren, mogelijk gemaakt door de inline acceleratorkaart van Qualcomm Technologies, de Qualcomm X100 5G RAN.

Deze samenwerking is bedoeld om tegemoet te komen aan de eisen van netwerken van de volgende generatie, implementaties te vereenvoudigen en de totale eigendomskosten (TCO) te verlagen door hoogwaardige, O-RAN-conforme, energie-efficiënte, gevirtualiseerde, cloud-native 5G-oplossingen te leveren. Samen willen de bedrijven transformeren hoe netwerken worden ontworpen en diensten van de volgende generatie worden geleverd.

Deze combinatie van het 5G-leiderschap van Qualcomm Technologies en HPE's expertise op het gebied van telecommunicatie-infrastructuur zal ervoor zorgen dat gevirtualiseerde en open RAN-platforms klaar zijn om de hoge capaciteit en lage latentievereisten van toekomstige netwerken te ondersteunen die nodig zijn om gebruikerservaringen te verbeteren.

Netwerkoperators staan momenteel voor de moeilijke uitdaging om een kosteneffectieve 5G-netwerkinfrastructuur uit te rollen en tegelijkertijd de complexiteit van netwerken van de volgende generatie aan te pakken. De 5G RAN virtualized distributed unit (vDU)-oplossing van Qualcomm Technologies en HPE combineert de Qualcomm X100 5G RAN Accelerator Card en de voor RAN workload geoptimaliseerde HPE ProLiant DL110 Gen10 Plus Telco Server om de eerste volledig geoptimaliseerde vDU in de branche te leveren. Het systeem is ontworpen om maximaal vier krachtige acceleratorkaarten te ondersteunen in een extreem kleine 1U-server, wat het stroomverbruik verlaagt, zelfs terwijl het dichte 5G mid-band en massale MIMO-gebruikscasussen ondersteunt. Volgens een uitgebreide gezamenlijke studie van HPE en Qualcomm Technologies zullen operators de TCO tot 60% verlagen voor 5G-implementaties.

De Qualcomm X100 5G RAN Accelerator-kaart - een geoptimaliseerde en speciale hardware - is ontworpen om een krachtige, lage latentie en energiezuinige oplossing te leveren die naar verwachting cloud-native en gevirtualiseerde 5G-netwerkimplementaties mogelijk maakt door server-CPU's te ontlasten van rekenintensieve 5G-basisbandverwerking. Hardwareoplossingen zoals deze, mogelijk gemaakt door onze 'one technology roadmap' inclusief fundamentele 5G-technologieën, positioneren Qualcomm Technologies verder als de edge-partner bij uitstek voor de cloudeconomie, aldus de twee partners.

Cloudian BW - week 11/12-2023 SLTN Vierkant
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!