Redactie - 05 maart 2022

Facebook wordt geblokkeerd in Rusland

Facebook wordt geblokkeerd in Rusland image

Op 4 maart 2022 heeft de Russische media toezichthouder Roskomnadzorhet het besluit genomen om de toegang tot het Facebook-netwerk (eigendom van Meta Platforms, Inc.) in de Russische Federatie te blokkeren.

Volgens het persbericht blokkeert Roskomnadzor nu Facebook als reactie op "26 gevallen van discriminatie van Russische media", zoals onder meer Russia Today, Spoetnik en RIA Novosti die niet meer op Facebook te zien zijn.

Roskomnadzor meldt op zijn website: "Sinds oktober 2020 zijn 26 gevallen van discriminatie van Russische media en informatiebronnen door Facebook geregistreerd. In de afgelopen dagen heeft het sociale netwerk de toegang tot accounts beperkt: de Zvezda TV-zender, het RIA Novosti persbureau, Sputnik, Russia Today, de informatiebronnen Lenta.ru en Gazeta.ru."

De bovenstaande beperkingen zijn verboden door Russische federale wet nr. 272-FZ zo meldt het censuurbureau. Het vindt dat er moet sprake zijn van vrije informatiestroom en ongehinderde toegang van Russische gebruikers tot Russische media op buitenlandse internetplatforms.

Veel Russen gebruiken Facebook en Messenger en zijn hierdoor een communicatiemiddel kwijt.

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!