Wouter Hoeffnagel - 08 maart 2022

Shypple opent kantoor in Antwerpse haven

Shypple opent kantoor in Antwerpse haven image

Shypple, een digitale expediteur uit Rotterdam, opent een vestiging aan de haven van Antwerpen. Met de nieuwe locatie wil Shypple haar in België gevestigde klanten ondersteunen en verder groeien in deze regio. België is een belangrijke groeimarkt voor Shypple.

Meer dan 3.000 bedrijven beheren hun supply chain via Shypple. Daaronder bevinden zich Belgische organisaties waaronder Van Marcke, Prof Praxis N.V. en Oneflor Europe. Gebruikers besparen onder meer op hun transportkosten door verhoogde efficiëntie en minimalisering van handmatige handelingen.

Nathalie Douillez maakt deel uit van het Belgische team. In de rol van Procurement & Customer Success Manager werkt zij samen met Belgische klanten: “De traditionele Belgische vrachtvervoersmarkt heeft behoefte aan vernieuwing. En het aantal Belgische klanten van Shypple groeit enorm. Door dit kantoor aan de haven van Antwerpen zitten we als team dicht bij elkaar en voor onze klanten op een strategische locatie. Dit versterkt onze service en samenwerking.”

België belangrijk voor internationale groeiambities

Shypple groeit enorm hard. In augustus 2021 haalde Shypple 18,5 miljoen euro op, vier maanden na de initiële Serie A-ronde van april 2021, toen er 7 miljoen euro werd opgehaald. Bij de tweede investeringsronde vond tegelijk de overname van Milestone plaats, een Europese speler in de logistiek van versproducten. Deze investeringen en overname versnellen de marktgroei en maken Shypple de eerste digitale expediteur voor versproducten.

Enkele maanden geleden werd Shypple uitgeroepen tot winnaar van de Tech5 country award uitgereikt door The Next Web en Adyen tijdens The Next Web Conference. Shypple kreeg deze prijs op basis van zijn groei, internationale expansie en de manier waarop de organisatie de vrachtvervoersector innoveert.

'Volgende fase in internationalisering'

Voor de opening van het nieuwe kantoor is oprichter en CEO van Shypple Jarell Habets, op de foto onder in blauw pak, afgereisd naar Antwerpen. Habets over het nieuwe kantoor: “Met het openen van dit kantoor in Antwerpen is de volgende fase van onze internationalisering van start gegaan. In de komende periode focussen we op het vergroten van de naamsbekendheid in de Belgische markt, het toevoegen van klanten en de uitbreiding van het lokale team. Daarmee zetten we een grote stap in onze ambitie om een innovatieve boost te geven aan de Europese vrachtvervoersector.”

SLTN Vierkant Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!