Redactie - 10 maart 2022

Fortinet schort activiteiten in Rusland op

Fortinet schort activiteiten in Rusland op image

Fortinet kondigt aan dat het activiteiten in Rusland heeft opgeschort. Dit meldt Ken Xie, oprichter, voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer bij Fortinet. Xie meldt: “Zoals velen over de hele wereld volgen wij met grote bezorgdheid wat er in Oekraïne gebeurt en zijn daarom genoodzaakt actie te ondernemen. We betreuren de impact die dit zal hebben op onze werknemers, partners en klanten die nadelig worden beïnvloed door de acties van de Russische overheid.”

Zie meldt verder: "Dit omvat de opschorting van de verkoop, ondersteuning en professionele services van Fortinet. Fortinet blijft alle beveiligingsprotocollen en Amerikaanse en andere toepasselijke overheidsvoorschriften en richtlijnen volgen.

Aangezien de situatie zich in Oekraïne en de getroffen regio's blijft ontwikkelen, blijft de veiligheid van onze werknemers, klanten en partners in de regio en over de hele wereld een topprioriteit. Fortinet zet zich in om onze Oekraïense teamleden en onze klanten te ondersteunen. We zullen ook doorgaan met het ondersteunen van onze medewerkers in Rusland die ongewild worden getroffen.

We werken samen met klanten en overheden over de hele wereld om ons te helpen beschermen tegen Russische cyberaanvallen. Als een van de oprichters van het World Economic Forum Center for Cybersecurity en via ons partnerschap met de Cyber Threat Alliance, werkt Fortinet actief samen in een wereldwijd netwerk van NGO's, de industrie en organisaties in de publieke sector om mensen, apparaten en gegevens overal te beveiligen .

Fortinet blijft de crisis in Oekraïne volgen. We zijn bezig met meerdere inspanningen van klanten en partners, waaronder het helpen van overheden over de hele wereld om zich voor te bereiden op en zich te verdedigen tegen cyberaanvallen. Deze inspanningen omvatten het leveren van technologische oplossingen en het delen van de nieuwste bedreigingsinformatie van onze FortiGuard Labs en ons brede ecosysteem van partners voor bedreigingsinformatie.

We hebben ook van werknemers gehoord dat ze willen helpen, en we hebben een verbeterde campagne gelanceerd voor het matchen van financiële bijdragen voor alle werknemersbijdragen aan NGO's die rechtstreeks bijdragen aan de inspanningen in Oekraïne."

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!