Witold Kepinski - 17 maart 2022

Computacenter boekt meer omzet en winst

Computacenter boekt meer omzet en winst image

De jaarresultaten van de Computacenter Group voor 2021 zijn bekend gemaakt. De jaaromzet steeg met 23,6 procent tot 6,7 miljard Britse Pond. De gecorrigeerde winst voor belastingen steeg met 27,5 procent naar 255,6 miljoen Britse Pond.

Mike Norris, Chief Executive van Computacenter meldt: "Computacenter in de afgelopen drie jaar heeft gerealiseerd is meer dan verdubbelt. Dit is het resultaat van bewuste acties die we eerder hebben ondernomen om groei mogelijk te maken. Onze acquisities in Noord-Amerika en West-Europa hebben onze 'total addressable market' aanzienlijk vergroot. De investeringen die we hebben gedaan, waaronder de uitbreiding van ons verkoopteam, het werven van technische expertise en het investeren in systemen om onze productiviteit te verhogen, zijn aanzienlijk geweest. Dit heeft ons in een positie gebracht om te profiteren van de gunstige marktomstandigheden, aangezien onze klanten investeren in het digitaliseren van hun bedrijf.

Hoewel we in onzekere tijden leven en er nog veel werk te doen is, geven deze investeringen en de huidige marktomstandigheden ons het vertrouwen dat 2022 een jaar van verdere vooruitgang zal zijn. Kijkend naar onze winstgevendheid in 2021, hebben we een uitdagendere eerste helft van 2022 in vergelijking met de tweede helft, vanwege het feit dat een abnormaal hoog percentage van onze winst in de eerste helft van het jaar kwam. Als bedrijf hebben wij het volste vertrouwen in onze doelmarkt, concurrentiepositie en investeringsstrategie en kijken we met enthousiasme en spanning uit naar 2022 en de toekomst."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!