Redactie - 23 maart 2022

HPE vernieuwt HPE GreenLake

HPE vernieuwt HPE GreenLake image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt verbeteringen voor HPE GreenLake, het paradepaardje van het bedrijf dat organisaties in staat stelt al hun applicaties en data te moderniseren, van edge tot cloud. Hiermee wordt HPE’s hybride cloudplatform verder versterkt met een unified operating experience, nieuwe clouddiensten en beschikbaarheid van HPE GreenLake op de online marktplaatsen van verschillende distributeurs.

"HPE was een van de eersten die een cloudplatform leverde dat klanten in staat stelde om data van edge tot cloud te beheren en er inzichten uit te halen. Dankzij onze voortdurende innovatie wordt ons marktleiderschap steeds verder uitgebreid", zegt Antonio Neri, president en CEO van HPE. "In de hybride cloudmarkt is HPE GreenLake uniek door zijn eenvoud, unificatie, diepgang van clouddiensten en partnernetwerk. Met de aangekondigde verbeteringen onderscheiden we het HPE GreenLake platform nog verder als het ideale platform voor klanten om data-first modernisering te stimuleren."

HPE GreenLake platform

HPE GreenLake ondersteunt multi-cloudervaringen ongeacht de locatie van de workloads, inclusief clouds die on-premises, aan de edge, in een colocatiefaciliteit en in de publieke cloud. De vraag naar deze oplossingen blijft groot: in Q1 van 2022 rapporteerde HPE een jaarlijkse terugkerende omzet van 798 miljoen dollar, en steeg het aantal as-a-service orders met 136 procent op jaarbasis.

Platformupdates omvatten:

  • Het samenvoegen van Aruba Central, een cloud-native, AI-powered netwerkbeheeroplossing, met het HPE GreenLake platform. Nu kunnen meer dan 120.000 netwerkklanten van Aruba, waaronder bijna 2 miljoen te beheren apparaten en 2 miljoen API-calls per dag, het HPE GreenLake-platform gebruiken om on-demand diensten af te nemen en hun assets te beheren.
  • Een nieuwe, uniforme operationele ervaring die een vereenvoudigde weergave en toegang biedt tot alle clouddiensten, verspreid over het gehele HPE-portfolio, met single sign-on toegang, beveiliging, compliance, elasticiteit en gegevensbescherming.

Het HPE GreenLake-platform biedt de basis voor meer dan 50 clouddiensten, waaronder elektronische patiëntendossiers, ML Ops, betalingen, unified analytics en SAP HANA, evenals een breed scala aan cloudservices van partners.

Data first modernisering stimuleren

HPE onthulde vandaag 12 nieuwe clouddiensten op het gebied van networking, data services, high performance computing en compute operations management.

HPE GreenLake voor Aruba netwerken

Als leverancier en expert in het leveren van uitgebreide netwerkoplossingen voor edge-connectiviteit, bouwt HPE zijn Network as-a-Service (NaaS)-aanbod uit met HPE GreenLake for Aruba networking. De nieuwe diensten vereenvoudigen het proces van aanschaf en implementatie van NaaS en stellen klanten in staat om netwerkuitgaven af te stemmen op de gebruiksbehoeften. Dit alles terwijl het netwerk altijd gereed is om bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen.

De nieuwe diensten zijn ook geoptimaliseerd voor channel partners die willen voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar NaaS, om te werken in een resale- of managed service provider-model. De nieuwe diensten bestrijken een volledig scala aan gebruiksscenario's voor klanten - inclusief bekabeld, draadloos en SD-Branch.

HPE GreenLake dataservices

Er zijn nieuwe en verbeterde diensten voor blockstorage en dataprotectie toegevoegd aan de huidige HPE GreenLake datadiensten.

HPE GreenLake voor Block Storage

HPE GreenLake voor Block Storage is de eerste block storage as-a-Service in de branche die een 100% data beschikbaarheidsgarantie[ii] biedt ingebouwd in een operationeel cloudmodel. Het helpt bedrijven sneller te transformeren en brengt self-service agility naar kritische bedrijfsapplicaties. Het nieuwe aanbod biedt de volgende mogelijkheden:

  • De flexibiliteit die nodig is om nieuwe apps, services en projecten sneller te laten bouwen en uit te rollen
  • Er worden meer IT-resources vrijgemaakt zodat gewerkt kan worden aan strategische initiatieven met een hogere waarde, dankzij besparingen van 98% op operationele tijd

HPE Back-up- en Recovery Service

De verbeterde HPE Back-up en Recovery Service is een back-up as-a-service oplossing gebouwd voor de hybride cloud. Klanten beschermen hiermee moeiteloos hun data voor Virtual Machines krijgen snel herstel on-premises, en hebben zo de beschikking over een kosteneffectieve aanpak om back-ups voor de lange termijn op te slaan in de publieke cloud. HPE Back-up en Recovery Service is nu beschikbaar voor Virtual Machines die worden ingezet op heterogene infrastructuur.

Daarnaast versterkt HPE haar ransomware recovery-oplossingen door het toevoegen van onveranderlijke datakopieën, on premises en op Amazon Web Services (AWS) met HPE Back-up en Recovery Service.

HPE GreenLake voor High Performance Computing

HPE verbetert zijn HPE GreenLake for High Performance Computing (HPC) aanbod ook verder. Het GreenLake platform maakt het gemakkelijker om HPC-technologie te adopteren, door nieuwe, speciaal gebouwde HPC-mogelijkheden toe te voegen. De nieuwe mogelijkheden kunnen snel de meest veeleisende computing en data-intensieve workloads aan, om AI- en ML-initiatieven te ondersteunen en sneller inzichten uit data te kunnen halen. Ook zijn er lagere instapniveaus voor HPC, met een kleinere configuratie van 10 nodes, om workloads te testen en naar behoefte te schalen. Nieuwe mogelijkheden zijn onder andere:

  • Het platform integreert uitgebreide GPU-mogelijkheden met de nieuwe toevoeging van het HPE Apollo 6500 Gen10-systeem om berekeningen te versnellen en data-intensieve projecten te bevorderen met behulp van de NVIDIA A100, A40, en A30 Tensor Core GPU's in stappen van 2-4-8 accelerators. Daarnaast bevat de nieuwe service NVIDIA NVLink voor een naadloze, snelle verbinding tussen GPU's om samen te werken als een enkele robuuste accelerator.
  • HPE Slingshot, 's werelds enige high-performance Ethernet fabric ontworpen voor HPC- en AI-oplossingen, om high-performance networking te leveren. Hiermee wordt voldaan aan de vraag naar hogere snelheid en congestiecontrole in grotere data-intensieve en AI-workloads.
  • HPE Parallel File System Storage, een schaalbare, high-performance storageoplossing om ongekende doorvoer te leveren voor bredere HPC- en AI-behoeften.
  • Multi-cloud connector API's bieden de mogelijkheid om HPC-workflows programmatisch te organiseren op een diverse pool van computingresources zoals andere HPE GreenLake voor HPC of publieke clouds. Het nieuwe model biedt meer elasticiteit, schaalbaarheid en tools om het gebruik van gedisaggregeerde resources te optimaliseren. Het verbetert de samenwerking door verbinding te maken met andere projecten tussen meerdere locaties, waardoor silo's worden verwijderd.

HPE GreenLake voor Compute Ops Management

Het HPE GreenLake Compute Ops Management, voor het eerst geïntroduceerd op HPE Discover 2021, is een cloud-native management console voor het raadplegen, monitoren en beheren van servers. Compute Ops Management automatiseert eenvoudig en veilig het beheer van de compute-levenscyclus in de compute-omgeving. De clouddienst kan nu 90 dagen gratis uitgeprobeerd worden en is in juni 2022 beschikbaar voor aankoop.

Compute Ops Management heeft zijn succes laten zien bij HPE's klant Kimley-Horn, een toonaangevend Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in ontwerp- en engineeringconsultancy in private en publieke infrastructuur. Door gebruik te maken van de Compute Ops Manager was Kimley-Horn in staat om 's nachts serverupdates te versnellen van vier uur naar 45 minuten.

HPE breidt partnerecosysteem uit

Het HPE GreenLake platform trekt een breed ecosysteem van partners aan die hun applicaties en diensten op het platform willen leveren.

HPE blijft investeren in co-development met belangrijke distributiepartners. Voor het eerst sinds de aankondiging in maart 2021 is HPE GreenLake nu direct beschikbaar in de cloud-marktplaatsen en e-commerce platforms van ALSO Group, Arrow Electronics, Ingram Micro en TD Synnex. Hiermee is HPE GreenLake opengesteld voor meer dan 100.000 partners, die nu gebruik kunnen maken van het platform om de cloud-ervaring aan hun klanten te leveren. De updates omvatten een catalogus van vooraf gedefinieerde cloudservices voor de marktplaatsen, en verbeteringen om het bestellen en factureren te automatiseren.

Tot slot kondigde HPE een nieuwe wereldwijde overeenkomst aan met Digital Realty, de grootste wereldwijde aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, colocatie- en interconnectie-oplossingen. Met Digital Realty kunnen klanten elke HPE GreenLake-service uitvoeren met colocatie in de meer dan 285 datacenters van Digital Realty op zes continenten. Dit kan onder andere op locaties in 50 grote steden, om een rijk ecosysteem van aanbiedingen en zakelijke en cloud-nabijheid van wereldklasse te leveren. Klanten krijgen een naadloos proces tot hun beschikking met één contract, factuur en geïntegreerd servicebeheer om de time-to-value, duurzaamheidsdoelstellingen en innovatie te versnellen.

De nieuwe HPE GreenLake oplossingen zijn beschikbaar in april 2022. HPE biedt ook financieringsopties, via HPE Financial Services, om de data-first moderniseringsinitiatieven van klanten met HPE GreenLake te financieren.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!