Redactie - 02 april 2022

Rusland: verbod buitenlandse software en goedkeuring grijze import

Rusland: verbod buitenlandse software en goedkeuring grijze import image

De Russische president Vladimir Poetin heeft de aankoop van buitenlandse software verboden voor kritieke infrastructuur, weliswaar met beperkte uitzonderingen. Russische organisaties moeten voortaan eerst goedkeuring vragen voordat ze buitenlandse software voor dit infrastructuurniveau kunnen kopen. 

Vanaf 1 januari 2025 is het (PDF) voor Russische overheden verboden buitenlandse software te gebruiken om de technologische onafhankelijkheid van Rusland te bevorderen.

Buitenlandse software is inmiddels schaarser geworden in Rusland nadat veel Amerikaanse en Europese technologiebedrijven de verkoop hebben stopgezet als protest tegen de Russische oorlog tegen Oekraïne.

Verder zal Rusland de invoer van producten zonder toestemming van de houder van het handelsmerk toestaan ofwel: grijze import / parallelle import.

Het gaat om de verkoop van goederen zonder toestemming van de houders van auteursrechten. De lijst bevat intellectueel eigendom zoals films, muziek, games, software, uitvindingen, designermerken en medicijnen.

 

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!