Redactie - 07 april 2022

Veel tech bedrijven nog actief in Rusland

Veel tech bedrijven nog actief in Rusland image

Sinds de invasie van Oekraïne is begonnen, hebben meer dan 600 bedrijven aangekondigd dat ze zich terugtrekken uit Rusland , maar sommige bedrijven zijn onverschrokken blijven opereren in Rusland. Dat geldt ook voor tech bedrijven. Dit meldt Yale School of Management.

"Oorspronkelijk was het een simpele "verlaten" versus "blijven" lijst, onze lijst van bedrijven bestaat nu uit vijf categorieën - gesorteerd op een school-stijl brievenschaal van AF voor de volledigheid van intrekking. De lijst wordt continu bijgewerkt door Jeffrey Sonnenfeld en zijn team van experts, research fellows en studenten van het Yale Chief Executive Leadership Institute om nieuwe aankondigingen van bedrijven zo realtime mogelijk weer te geven. Onze lijst heeft al uitgebreide aandacht gekregen vanwege zijn rol bij het katalyseren van de massale uittocht van bedrijven uit Rusland. Toen deze lijst in de week van 28 februari voor het eerst werd gepubliceerd, hadden slechts enkele tientallen bedrijven hun vertrek aangekondigd. Honderden bedrijven hebben zich sindsdien teruggetrokken en we zijn nederig dat onze lijst miljoenen over de hele wereld heeft geholpen om het bewustzijn te vergroten en actie te ondernemen. Hoewel we verheugd zijn dat onze lijst op grote schaal is verspreid in directiekamers, overheidsfunctionarissen en mediakanalen als het meest gezaghebbende en uitgebreide verslag van deze krachtige, historische beweging, zijn we het meest geïnspireerd door de duizenden berichten die we hebben ontvangen van lezers over de hele wereld. de wereld, vooral die uit Oekraïne, en we blijven je tips, inzichten en feedback verwelkomen op jeffrey.sonnenfeld.celi@yale.edu."

Dataset

Een team van experts onderzoekt de actieve bedrijven, met een achtergrond in financiële analyse, economie, boekhouding, strategie, bestuur, geopolitiek en Euraziatische zaken met een collectieve beheersing van tien talen, waaronder Russisch, Oekraïens, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Chinees , Hindi, Pools en Engels, waarbij deze unieke dataset is samengesteld met behulp van zowel openbare bronnen zoals overheidsregistraties, belastingdocumenten, bedrijfsverklaringen, financiële analistenrapporten, Bloomberg, FactSet, MSCI, S&P Capital IQ, Thomson Reuters en zakelijke media uit 166 landen; evenals niet-openbare bronnen, waaronder een wereldwijd wiki-achtig netwerk van meer dan 150 insiders van bedrijven, klokkenluiders en leidinggevende contacten.

Bekijk het lijstje van bedrijven, waaronder tech leveranciers, die nog actief zijn in Rusland en Belarus (Wit-Rusland) op deze link.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!