Redactie - 12 april 2022

Pax8 krijgt flinke kapitaalinjectie

Pax8 krijgt flinke kapitaalinjectie image

Pax8, marktplaats voor cloudhandel, heeft vandaag aangekondigd dat het 185 miljoen aan nieuw eigen vermogen heeft opgehaald van de nieuwe investeerder SoftBank Vision Fund 2, waardoor de waardering van het bedrijf is gestegen tot 1,7 miljard dollar. Pax8 is in Nederland met Resello.

SoftBank Vision Fund leidde de financieringsreeks met aanvullende bijdragen van bestaande investeerders Catalyst Investors, Sageview Capital, Blue Cloud Ventures en Liberty Global Ventures. Als onderdeel van de transactie zal Kristin Bannon, Investment Director bij SoftBank Investment Advisers, worden benoemd in de raad van bestuur van Pax8.

Pax8 heeft meer dan 200.000 bedrijven cloud-enabled gemaakt met zijn 20.000 managed services-partners en zijn bekroonde platform, marktplaats, onderwijs, ondersteuning en oplossingen. Het bedrijf biedt organisaties een unieke aanpak en vereenvoudigt de IT-aankoopervaring voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) via het IT-kanaalecosysteem. Pax8 lost uitdagingen rond facturering en provisioning op en biedt de automatiseringsbedrijven die nodig zijn voor schaalvergroting.

"Terwijl we onze technologie en markt blijven ontwikkelen om aan de behoeften van het MKB te voldoen, zal de nieuwe investering kapitaal opleveren om innovatie en voortdurende expansie naar nieuwe wereldwijde markten te versnellen", aldus John Street, Chief Executive Officer bij Pax8. “Deze sterke financieringsronde weerspiegelt het krachtige werk dat Pax8 doet om het MKB mogelijk te maken en te laten groeien via onze partners, medewerkers, technologie, onderwijs en ondersteuning. Jaar na jaar blijven we recordgroei zien en we kijken ernaar uit om met SoftBank samen te werken om onze prestaties te blijven verbeteren.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!