Martijn Kregting - 03 mei 2022

Dell komt met nieuwe Latitude- en Precision-laptops

Onder het motto dat technologie niet 'one-size-fits-all' moet zijn, herontwerpt Dell Technologies zijn devices met meer kracht, intelligentere functies en verbeterde beveiliging, samenwerking en prestaties. Tegelijkertijd worden die devices - de nieuwe Latitude- en Precision-apparaten - kleiner en dunner.

Zo biedt de Latitude 9330 functies voor samenwerken, connectiviteit en privacy in een 2-in-1 form-factor. Het is het eerste 13-inch apparaat in de 9000-serie en de dunste van het Latitude-portfolio met een 16:10 InfinityEdge-scherm – eontworpen voor de mobiele werker. Er zijn duurzame productmaterialen gebruikt om de impact op het milieu te minimaliseren.

Collaboration-touchpad

Om goede gesprekken te faciliteren heeft de Latitude 9330 een collaboration-touchpad - volgens Dell technologies als eerste laptop ter wereld - dat snelle toegang biedt tot microfoon dempen/dempen opheffen, video aan/uit, scherm delen en chatten in Zoom-meetings. Zodra de vergadering is afgelopen, verdwijnen de pictogrammen (niet langer ingeschakeld) en wordt het volledige trackpad hersteld. Daarnaast is het device voorzien van een FHD-camera met aparte RGB- en IR-camera's en neural-noise cancellation.

In combinatie met de nieuwste functies van Dell Optimizer kan op de Latitude 9330 veilig worden gewerkt vanaf iedere locatie. De nieuwste Intelligent Privacy-functies verbergen informatie op het scherm wanneer een toeschouwer wordt gedetecteerd en dimmen het scherm wanneer de gebruiker wegkijkt - wat ook de batterij spaart. In combinatie met de dubbele elektromechanische SafeShutter moeten deze functies helpen om gegevens veilig te houden.

Met een gelijktijdige multi-netwerkverbinding kunnen gebruikers verbinding maken met twee netwerken tegelijk voor snellere gegevens- en videodownloads. Ook wordt verbinding gemaakt met het best beschikbare netwerk. De Latitude 9330 draait op een 12e generatie Intel Core-processor en biedt de nieuwste connectiviteitsopties, waaronder Intel Wi-Fi 6E8 en 4G LTE of 5G.

Precision 7000-serie

Vorige maand introduceerde Dell Technologies al de Precision 5470 14-inch workstation. Nu introduceert de onderneming de Precision 7000-serie mobiele workstations. De devices bieden onder meer nieuwe thermische innovaties, professionele graphics, krachtige CPU-technologieën en nieuwe ontwerpen voor meer flexibiliteit. De workstations zijn bedoeld voor zware workloads – zoals VR/AR, AI/ML, complexe 3D CAD, creatieve editing-software en datawetenschap-applicaties.

Voor de eerste keer zijn de Dell Precision mobiele workstations beschikbaar in een 16"-form-factor, waardoor volgens Dell een front-of-screen-ervaring van wereldklasse wordt geboden die geen concessies doet aan de prestaties. Verder wordt de Precision 7670 geleverd in twee chassisopties – dun en performance – voor een device voor de dagelijkse applicaties.

Flexibiliteit in schaalbaarheid

De twee chassisversies bieden flexibiliteit in schaalbaarheid en configureerbaarheid, bepaald door de gekozen grafische kaart – zodat de 7670 aangepast kan worden aan de prestatiebehoeften, inclusief een verscheidenheid aan processors en graphics, maar ook expansive memory, mooie schermopties (waaronder een nieuw OLED UHD+ scherm met touch panel) en opslagmogelijkheden.

Voor meer schermruimte is er de Precision 7770 17-inch mobiel workstation die naar zeggen van Dell de hoogste schaalbaarheid in het hele portfolio biedt en desktopprestaties. Zowel de Precision 7670 als de 7770 bieden Intel's meest krachtige CPU's – 12e generatie Intel Core tot i9-processors (55 W – binnenkort beschikbaar) met Intel vPro – tot de volgende generatie 16 GB NVIDIA RTX A5500 graphics en tot 128 GB DDR5-geheugen.

De nieuwe Precision-modellen zullen ook de eerste workstations zijn met een nieuwe, door Dell gepatenteerde form-factor voor DDR5-geheugen, genaamd CAMM (Compression Attached Memory Module). Door CAMM maakt Dell een dunner chassisontwerp mogelijk zonder concessies te doen aan de prestaties.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!