Martijn Kregting - 06 mei 2022

TIE Kinetix komt met zelfbedienende e-facturatie oplossing mkb

TIE Kinetix komt met zelfbedienende e-facturatie oplossing mkb image

TIE Kinetix, aanbieder van het FLOW-platform voor documentdigitalisering, heeft een online winkel heeft gelanceerd om snel en eenvoudig, zelfbedienende e-facturatie oplossingen aan de mkb-markt te bieden. De eerste zelfbedieningsoplossing (meer moeten er volgen), gericht op de conversie van PDF naar Peppol e-factuur, is nu beschikbaar.

Grotere bedrijven vragen de toeleveringsketen steeds vaker om digitaal facturen aan te leveren. Dit moet de bedrijfsefficiëntie verhogen en duurzaamheidsdoelstellingen haalbaar maken - want minder papierverbruik. E-facturatie is vaak de eerste stap in verdere digitsalisering van documentstromen, maar ook die stap kan al een enorme druk leggen op toeleveranciers, met name kleine en middelgrote ondernemingen (MKB).

"Als dienstverlener worden wij dagelijks geconfronteerd met de uitdagingen waar leveranciers in het mkb mee te maken hebben", zegt Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix. "Ze hebben allemaal een eenvoudige taak: een factuur sturen naar hun klant. Dus als we de adoptiegraad van e-facturatie onder deze groep willen verhogen, is het onze verantwoordelijkheid om hun werk gemakkelijk te maken. Onze online winkel is de eerste in zijn soort om deze leveranciers een betaalbare oplossing te bieden die geen technische implementatie vereist."

Speciaal ontwikkeld voor mkb

Alle TIE Kinetix-oplossingen zijn beschikbaar via de online winkel van het bedrijf. PDF-2-FLOW is de eerste oplossing die volledig zelfbedienend is. Hij is speciaal ontwikkeld voor mkb-leveranciers die jaarlijks tussen de 300 en 3.500 facturen versturen. Deze leveranciers versturen te veel facturen om gebruik te maken van (gratis) e-facturatieportalen en te weinig facturen om de investering in een volledig geïntegreerde EDI/XML oplossing te rechtvaardigen. PDF-2-FLOW is vanaf nu online verkrijgbaar in Nederland en het bedrijf streeft naar een internationale release op korte termijn.

TIE Kinetix wil in de komende maanden zelfbedieningsoplossingen voor de naar eigen zeggen onderbediende mkb-markt gaan aanbieden voor ten minste drie andere documentstromen. Zo wil het de intern benodigde resources voor de verkoop en implementatie van deze oplossingen minimaliseren. TIE Kinetix verwacht dat de eenvoud van het huidige PDF-2-FLOW-aanbod en het toekomstige aanvullende aanbod zal leiden tot een groter succes bij de onboarding van leveranciers voor hun bestaande klanten.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!