SAP biedt met partners nieuwe sustainability en supply chain innovaties image

SAP kondigt nieuwe innovaties aan op de jaarlijkse SAP Sapphire conferentie in Orlando (VS). Het gaat om nieuwe innovaties die volgens SAP zakelijke waarde opleveren voor klanten op vier cruciale gebieden: veerkracht van de supply chain, duurzaamheid, transformatie van bedrijfsprocessen en ontwikkeling van applicaties op basis van low-code en no-code.

De aankondigingen komen op de eerste dag van SAP Sapphire, de wereldwijde klant- en partnerconferentie van SAP, die persoonlijk en virtueel 10-12 mei 2022 plaatsvindt. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People doet live verslag.

Volgens een recent onderzoek van Boston Consulting Group wendt tachtig procent van alle wereldwijde organisaties zich tot digitale oplossingen om de huidige zakelijke uitdagingen het hoofd te bieden, maar slechts ongeveer dertig procent realiseert met succes een echte digitale transformatie van hun bedrijf. 

De nieuwe innovaties zullen volgens SAP de klanten helpen hun transformatietraject te versnellen met cloudgebaseerde oplossingen die de end-to-end bedrijfsprocesondersteuning bieden die klanten het meest nodig hebben. 

"Al vijftig jaar helpen SAP's missiekritieke oplossingen en diepgaande branche-expertise bedrijven over de hele wereld om hun best te doen", zegt Christian Klein (foto), CEO en lid van de Raad van Bestuur van SAP SE. "We bevinden ons in een unieke positie om het succes van onze klanten in een snel evoluerende wereld mogelijk te maken door cloudgebaseerde digitale transformatie te stimuleren die de meest urgente uitdagingen van klanten oplost, van veerkracht van de toeleveringsketen tot duurzaamheid."

Veerkrachtige toeleveringsketens en intelligente bedrijfsnetwerken

De SAP-innovaties verbeteren volgens CEO Christian Klein de efficiëntie en transparantie van de toeleveringsketen, waardoor betere prestaties en veerkracht mogelijk worden. Hierbij wordt nauw samengewerkt binnen een Partner Ecosysteem.

Door de voortdurende samenwerking met Apple om de manier waarop mensen werken op iPhone en iPad te transformeren, kondigt SAP een nieuwe reeks apps aan die de digitale toeleveringsketen stroomlijnen en werknemers intuïtieve tools bieden. De eerste twee van deze mobiele apps – SAP Warehouse Operator en SAP Direct Distribution – zijn nu beschikbaar in de Apple App Store.

Bovendien brengt de nieuwe SAP Digital Manufacturing Cloud -oplossing de nieuwste analyses, edge computing, automatisering en state-of-the-art innovaties samen die productieprocessen end-to-end ondersteunen om klanten te helpen de productieprestaties te optimaliseren. 

SAP Business Network blijft ook evolueren als 's werelds grootste bedrijfsnetwerk, en met de geplande integratie van Taulia-software kunnen klanten de waarde ontsluiten die vastzit in hun werkkapitaal, zo meldt de leverancier.

Duurzaam

De toename van het aantal SAP-oplossingen voor duurzaamheid positioneert de software volgens Klein op een unieke manier om bedrijven te helpen van goedbedoelende gesprekken over te gaan naar zinvolle actie. Nieuwe innovaties die vandaag op de markt zijn, omvatten nieuwe mogelijkheden in de SAP Cloud for Sustainable Enterprises - oplossing om bedrijven te helpen innoveren op belangrijke gebieden van duurzaamheidsbeheer. 

De verbeterde SAP Product Footprint Management -oplossing helpt klanten de ecologische voetafdruk van producten op schaal te verkleinen met live connectiviteit met SAP S/4HANA Cloud, inclusief transport- en reismogelijkheden.

Transformatie bedrijfsprocessen met SAP Partners

Klanten blijven de RISE met SAP -oplossing gebruiken om hun end-to-end bedrijfsprocessen opnieuw te ontwerpen en over te stappen naar een modulair, flexibel ERP in de cloud. Verschillende klanten zullen op het podium van SAP Sapphire staan om te laten zien hoe zij RISE met SAP gebruiken om bedrijfsinnovatie te leveren. 

Partners helpen onze klanten deze innovaties ook op te schalen door middel van best practices en op maat gemaakte oplossingen: RISE with SAP en SOAR with Accenture integreren en leveren nu wat bedrijven nodig hebben voor een cloudgebaseerde transformatie, inclusief cloudinfrastructuurbeheer, applicatiebeheer en operationele diensten. 

De nieuwste release van de SAP Service Cloud- oplossing omvat nieuwe mogelijkheden voor dynamisch casebeheer en casemodellering. De oplossing ondersteunt native integratie met: Qualtrics XM Discover en Microsoft Teams om het vermogen van organisaties om hun merkbelofte waar te maken te verbeteren met betere zichtbaarheid, grotere verantwoordelijkheid en snellere oplossingstijd.

Innovatie versnellen met no-code en low-code development, procesautomatisering, data en AI

SAP AppGyver , een toonaangevende no-code, low-code ontwikkelomgeving voor bedrijfsapplicaties, omvat nu native integratie met de SAP Service Cloud-oplossing en is beschikbaar als onderdeel van het gratis tier-model voor SAP Business Technology Platform (SAP BTP). De SAP Process Automation - oplossing, ook onderdeel van het gratis tier-model voor SAP BTP , is verbeterd voor no-code workflowbeheer en robotic process automation (RPA).

SAP AI-oplossingen leveren AI-gedreven innovaties om intelligente bedrijfsprocessen end-to-end te optimaliseren, inclusief lead-to-cash, design-to-operate, recruit-to-retire en source-to-pay. SAP biedt alle academische studenten gratis toegang tot leermiddelen en ervaringen op maat in de "studentenzone" van de SAP Learning-portal. Om de groeiende behoefte aan versnelde app-ontwikkeling door niet-technische gebruikers te ondersteunen, lanceert SAP extra gratis leertrajecten, waaronder een verbeterd leertraject dat zich voorbereidt op nieuwe certificeringen in low-code/no-code vaardigheden.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!