Redactie - 17 mei 2022

Omarming van Azure Virtual Desktop stijgt

Omarming van Azure Virtual Desktop stijgt image

eG Innovations, gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor het monitoren van digitale werkruimten, maakt de resultaten bekend van zijn 2022 Azure Virtual Desktop (AVD) Adoption Trends-enquête. Het onderzoeksrapport, in samenwerking met AVD TechFest, is een compilatie van reacties van 500+ IT-professionals van over de hele wereld en bevat lessen, analyses en trends die nuttig zijn voor iedereen die werkt met of het gebruik van Microsoft Azure Virtual Desktop-technologieën evalueert.

Microsoft's multi-sessie Windows-desktoptechnologieën die worden ondersteund op de Azure-cloud, stellen beheerders in staat om on-demand virtuele desktops in te richten. Integratie met Azure Active Directory en FSLogix zorgt voor veilige toegang met efficiënt profielbeheer.

Adoptie van Microsoft AVD

Dit onderzoek is een van de eerste onderzoeken die ooit zijn uitgevoerd naar de adoptie van Microsoft AVD. Dit onderzoek, uitgevoerd tussen februari en april 2022, richtte zich op de manier waarop organisaties AVD hebben geadopteerd en hun toekomstige bedoelingen, technologieën en functies die samen met AVD worden gebruikt, en of organisaties AVD naast of als vervanging voor andere digitale werkplektechnologieën zoals Microsoft RDSH gebruiken, Citrix, VMware Horizon en Amazon WorkSpaces en AppStream 2.0.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek geven aan dat:

  • Organisaties implementeren actief Azure Virtual Desktop-technologieën en de toekomstige adoptie zal waarschijnlijk groot zijn. 26% heeft AVD al in productie genomen, terwijl 58% verwacht binnen 2 jaar AVD-technologie in productie te hebben.
  • Momenteel zijn AVD-implementaties meestal klein. 73% van de implementaties heeft minder dan 1000 gebruikers.
  • Veilige architectuur, pay as you go-model en eenvoudige implementatie zijn de belangrijkste redenen waarom organisaties AVD adopteren.
  • Organisaties die AVD toepassen, gebruiken best practices uit de sector en geavanceerde functies zoals GPU's (grafische verwerkingseenheden), beeldoptimalisatie en profielbeheer om de gebruikerservaring te verbeteren.
  • Meer dan de helft van de organisaties die AVD implementeren, is afhankelijk van native Azure-hulpprogramma's voor bewaking en beheer. Kosten en het onvermogen om deze kosten te voorspellen zijn de belangrijkste uitdagingen voor organisaties met Azure Monitor.
  • Om AVD-technologie effectief te laten zijn, beschouwen organisaties end-to-end monitoring van AVD als een belangrijke vereiste.
  • Ondanks de vele voordelen verwacht 80% van de organisaties andere digitale werkplektechnologieën te gebruiken in combinatie met AVD.
  • Een enkele beheermodule om alle verschillende digitale werkplektechnologieën te bewaken wordt als bijzonder belangrijk beschouwd.

Monitoring-, diagnose- en rapportagevereisten van groter belang

"Hybride werkplekvereisten hebben ertoe geleid dat er aanzienlijke interesse en vraag is naar digitale werkplektechnologieën. Microsoft Azure Virtual Desktop heeft aanzienlijke interesse gekregen, vooral met de toevoeging van multi-sessie hostingmogelijkheden. We zien al dat veel van onze klanten hun implementaties van AVD opschalen en als dit gebeurt, worden monitoring-, diagnose- en rapportagevereisten belangrijker", zegt Srinivas Ramanathan, CEO van eG Innovations.

In een reactie op het rapport zei Simon Binder, mede-oprichter van AVD TechFest: "Het rapport bevat waardevolle inzichten en een paar verrassingen, maar in de eerste plaats een belangrijk perspectief op de adoptie van Azure Virtual Desktop. Partners moeten deze inzichten gebruiken voor het implementeren van passende services voor de behoeften van de klant en klanten moeten hun implementatie peilen en zoeken naar manieren om de operationele efficiëntie, kostenoptimalisatie en gebruikerservaring te verbeteren.”

Het rapport 2022 Azure Virtual Desktop (AVD) Adoption Trends is een gratis beschikbaar via de website van eG Innovations. Op 24 mei organiseert eG Innovations een grati, live webinar presenteren, waar een panel van AVD- en EUC-experts (End User Computing) de resultaten van dit onderzoek in detail bespreekt. Meld u nu aan.

SLTN Vierkant Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!