Redactie - 19 mei 2022

Jeroen de Mast benoemd tot hoogleraar Data-Driven Business Innovation

Jeroen de Mast benoemd tot hoogleraar Data-Driven Business Innovation image

Het College van Bestuur (CvB) heeft Prof. dr. Jeroen de Mast benoemd tot hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de UvA Amsterdam Business School (ABS). De Mast is op 1 maart 2022 gestart bij de sectie Business Analytics.

De stroom van nieuwe technologieën in data science verandert wat bedrijven doen en hoe ze werken. De nieuwe ABS-hoogleraar onderzoekt hoe bedrijven big data, analytics en AI inzetten om doelmatiger te zijn. Maar data science verandert ook de rolverdeling tussen mens en machine en maakt nieuwe diensten en bedrijfsmodellen mogelijk. Ten slotte creëren big data en AI uitdagingen en risico’s, die vragen om regulering en goed beheer. Deze vragen zijn relevant in het bedrijfsleven, maar zeker ook in de gezondheidszorg.

Onderwijs
De Mast geeft vakken waarin studenten leren om complexe problemen te structureren en analytisch op te lossen door middel van statistiek, machine learning en business analytics. Dit zijn volgens de nieuwe ABS-hoogleraar essentiële vaardigheden. 'Het World Economic Forum maakt iedere 5 jaar een lijst met wat huidige en toekomstige generaties nodig hebben om succesvol te zijn als professional. Analytische vaardigheden en het kunnen oplossen van ingewikkelde problemen staan hoog op die lijst.'

Afdelingsvoorzitter van de ABS Marc Salomon: 'We zijn erg blij dat we Jeroen opnieuw aan ons kunnen verbinden. Hij is een expert die net zoveel oog heeft voor het ontwikkelen van data science-technieken voor operations management, als voor de omstandigheden die nodig zijn om ze succesvol te implementeren in de praktijk.'

Over Jeroen de Mast
De Mast behaalde in 1997 zijn master in wiskunde aan de Universiteit van Leiden en promoveerde in 2002 aan de UvA op het gebied van industriële statistiek. Van 1998 tot 2015 werkte hij als consultant en onderzoeker bij IBIS UvA en van 2011 tot 2017 was hij als hoogleraar Operations Management aan de Amsterdam Business School verbonden. Van 2017 tot 2022 bekleedde hij de functie van hoogleraar Statistiek aan de Universiteit van Waterloo (Canada).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!