Redactie - 19 mei 2022

Cisco maakt resultaten uit derde kwartaal gebroken boekjaar bekend

Cisco maakt resultaten uit derde kwartaal gebroken boekjaar bekend image

Cisco rapporteert resultaten over het derde kwartaal voor de periode eindigend op 30 april 2022. Cisco rapporteerde een omzet in het derde kwartaal van 12,8 miljard dollar, een netto-inkomen op basis van algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP) van 3 miljard dollar of $ 0,73 per aandeel. Analisten hadden een omzet van minimaal 13,34 miljard dollar verwacht.

De totale omzet bleef stabiel op 12,8 miljard dollar, met een stijging van de productomzet met 3% en een daling van de serviceomzet met 8%. De omzet per geografisch segment was: Americas regio steeg met 5%, EMEA daalde met 6% en APJC daalde met 6%. De prestaties van de productopbrengsten werden geleid door groei in Secure, Agile Networks, een stijging van 4%, Internet for the Future, een stijging van 6%, een stijging van de end-to-end beveiliging met 7% en een stijging van geoptimaliseerde applicatie-ervaringen met een stijging van 8%. De collaboration business daalde met 7%.

Het derde kwartaal van fiscaal 2022 telde 13 weken vergeleken met 14 weken in het derde kwartaal van fiscaal 2021. De totale extra omzet in verband met de extra week in het derde kwartaal van fiscaal 2021 bedroeg ongeveer 3% van de omzetgroei.

In maart 2022, in verband met de Russische inval in Oekraïne, kondigde Cisco aan voornemens te zijn de bedrijfsactiviteiten in Rusland en Wit-Rusland voor de nabije toekomst stop te zetten. De totale negatieve impact op de omzet bedroeg ongeveer $ 200 miljoen in het derde kwartaal van fiscaal 2022. Historisch gezien vertegenwoordigden Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne samen ongeveer 1% van Cisco's totale omzet.

"We bleven een solide vraag naar onze technologieën zien en onze bedrijfstransformatie vordert goed", zegt Chuck Robbins (foto), voorzitter en CEO van Cisco. "Hoewel Covid-lockdowns in China en de oorlog in Oekraïne onze omzet in het kwartaal beïnvloedden, zijn de fundamentele drijfveren in ons bedrijf sterk en blijven we vertrouwen hebben op de lange termijn."

"We hebben ondanks onvoorziene verstoringen gezonde inkomsten behaald dankzij sterke prijzen en gedisciplineerd uitgavenbeheer", zegt Scott Herren, CFO van Cisco. "Onze productportefeuille bedraagt meer dan 15 miljard dollar en de product-ARR en RPO groeiden opnieuw met dubbele cijfers. De aanhoudende vooruitgang in de transformatie van ons bedrijfsmodel weerspiegelt het succes van onze strategie en ondersteunt ons vertrouwen op lange termijn."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!