Wouter Hoeffnagel - 30 mei 2022

Prins Constantijn: Techsector gaat moeilijke tijden tegemoet

Prins Constantijn: Techsector gaat moeilijke tijden tegemoet image

De techsector gaat moeilijke tijden tegemoet, waarschuwt start-up-ambassadeur prins Constantijn van Oranje. Onder meer de kapitaalverschaffing komt onder druk te staan.

Dit zegt prins Constantijn tegen het FD. De prins is voorman van Techleap, een organisatie die Nederlandse start-ups ondersteunt. Waar tot het eerste kwartaal het durfkapitaal nog ruimschoots beschikbaar was voor Nederlandse bedrijven, houden investeerders nu de hand op de knip.

Groeiplannen bijstellen

Start-ups die nu nog geld willen ophalen zijn eigenlijk al te laat, stelt Constantijn. "Nu zullen bedrijven hun groeiplannen moeten bijstellen. Bijvoorbeeld door minder agressief uit te breiden in nieuwe markten. En door te kijken waar bespaard kan worden. Een biotechbedrijf zou kunnen proberen om licenties op zijn innovaties te verkopen", zegt de prins tegen het FD.

Een omslag van snelle groei naar gestaag winst maken vraagt echter ook om een omslag in de mindset van de ondernemer, waarschuwt Constantijn. Dit betekent onder meer geen nieuwe markten veroveren, maar juist bezuinigen. en zo lang mogelijk met je geld doen. Constantijn verwacht dat met name jonge bedrijven die hun uitvinding nog moeten ontwikkelen tot een commercieel product meer moeite krijgen om zich te financieren.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!