Martijn Kregting - 10 juni 2022

DataChecker wil verder groeien via samenwerking met Capital A

Het Nederlandse DataChecker gaat zijn internationale activiteiten uitbreiden middels een 'intensieve' samenwerking met de eveneens Nederlandse investeringsmaatschappij Capital A Investment Partners. Overnamespecialist Luc Keltjens begeleidde de niet nader omschreven financiële transactie vanuit Marktlink. Joe Bloemendaal, één van de oprichters van DataChecker, is aangetreden als nieuwe CEO van de onderneming.

DataChecker is al ruim actief op het gebied van online verifiëren van persoons- en bedrijfsgegevens. Het adviseert klanten en partners onder andere over de diverse mogelijkheden voor het identificeren van personen en/of organisaties. DataChecker won in 2021 de Gazellen Award voor het snelst groeiende bedrijf. Het bedrijf heeft 21 mensen in dienst en telt onder meer Randstad en International Creditcard Services onder haar klanten.

Buy-and-build strategie

Capital A is gekozen uit meerdere partijen, vertelt aandeelhouder en oprichter Walter Codée: “Vanuit de ambitie en het geloof dat het platform nog sterk kan groeien de aankomende jaren, hebben wij gekozen voor een financiële partner om zelf aan het roer te staan van onze ontwikkeling en de daaruit voortvloeiende vervolgstappen. Mede door corona is er sprake van een online revolutie. Steeds meer identificatie moet online en op afstand plaatsvinden. Momenteel groeien wij 50 procent per jaar en willen wij via een buy-and-build strategie doorgroeien. Capital A heeft op dit vlak een bewezen trackrecord.”

Joe Bloemendaal vertrok in 2012 en werkte sindsdien onder andere als strateeg bij Mitek Systems en Asignio. Als CEO van DataChecker krijgt hij de dagelijkse leiding in handen. Hij denkt dat het bedrijf de komende jaren in Nederland en internationaal een groei van 50-100 procent per jaar kan realiseren in een markt met een verwachte omvang van vier miljard euro in 2023. Walter Codée blijft bij de organisatie betrokken en verlegt zijn focus naar business development en strategie.

Overnamespecialist Luc Keltjens begeleidde de transactie vanuit Marktlink: “DataChecker is een mooi voorbeeld van een sterk groeiend technologiebedrijf waar bovengemiddeld veel interesse voor is. Dit komt door de combinatie van sterk, ervaren management, eigen technologie en schaalbaarheid in het business model. Bovendien wordt de groei gestimuleerd door nieuwe wet- en regelgeving."

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!