Martijn Kregting - 10 juni 2022

Belgische circulaire IT-aanbieder ConXioN naar Nederland

Het Vlaamse circulaire IT-bedrijf ConXioN breidt de activiteiten uit naar Nederland. Voor de oprichting van deze onderneming werken vennoten Wouter den Ouden en Dylan Morauw samen met Chris Debyser, oprichter en eigenaar van ConXioN België. Samen willen ze inzetten op duurzame ICT, waarvoor hun expertise in circulaire IT en de daarbij horende ondersteunende diensten gaan inzetten.

Klanten die naast hun devices ook licenties of software willen afnemen of hulp willen bij complexere vraagstukken kunnen gebruik maken van de ondersteuning van ruim 100 Belgische ConXioN-medewerkers. ConXioN zal in eerste instantie focus leggen op circulaire IT, waarbij bijvoorbeeld hardware op een verantwoorde manier een tweede leven krijgt. Binnen circulaire IT worden bedrijven begeleid in bewuster omgaan met de aankoop en het gebruik van ICT-materiaal.

Duurzaamheid hoger op agenda

"Duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda bij bedrijven", stelt Debyser. "We willen onze klanten helpen tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige maatschappelijke uitdagingen. Dat kan onder andere door bewuster om te gaan met e-waste en devices niet meteen op de afvalhoop te gooien."

Waar voor de ene klant een device verouderd is en vervangen dient te worden, is voor vele andere klanten of gebruikers datzelfde device nog ruimschoots afdoende om tijden mee door te werken, voegt Morauw toe. "Daarnaast hebben vele types gebruikers ook helemaal geen nieuw toestel nodig. Door devices op een verantwoorde manier opnieuw aan te bieden, verlagen we niet alleen de impact van het productieproces op het milieu, we kunnen de devices ook sneller faciliteren."

ConXioN is sinds 25 jaar voornamelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen maar bedient klanten in heel België. ConXioN Nederland mikt op bedrijven vanaf 100 gebruikers en zegt te steunen op sterke partnerships met tal van A-merken zoals Microsoft, HP, HPE, Cisco, Dell en Lenovo.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!