Martijn Kregting - 10 juni 2022

Axis Communications komt met eigen explosiebestendige camera

Axis Communications komt met eigen explosiebestendige camera image

Axis Communications, leverancier van (netwerk)video-oplossingen, brengt zijn eerste zelfgeproduceerde explosiebestendige camera op de markt: de AXIS XPQ1785 Explosion-Protected PTZ Camera. Het is een roestvrijstalen explosiebestendige PTZ-camera (316L), wereldwijd gecertificeerd voor gebruik in gevaarlijke omgevingen.

Met de rook- en branddetectie-analytics controleert de camera volgens Axis potentieel brandbare omgevingen op tekenen van rook of brand om het personeel te beschermen en risico's te beperken. De camera bevat functies, zoals een Zipstream en Lightfinder en zou bestand zijn tegen temperaturen tussen -60°C en 60°C.

Op afstand beschermen

De AXIS XPQ1785 is erop gericht productieprocessen op afstand te beschermen, zodat personeel alleen beperkt toegankelijke en potentieel explosieve omgevingen hoeft te betreden wanneer dat noodzakelijk is. Daarnaast werkt de camera op 100-240 V netstroom, waardoor geen externe voeding nodig is. De camera is eenvoudig te installeren door RJ45- en SPF-poorten.

“De meeste mensen weten dat explosiebestendige camera's al enkele jaren tot het productportfolio van Axis behoren, maar de introductie van onze eerste intern geproduceerde explosiebestendige camera biedt grote voordelen", stelt Jesper Olavi, Global Product Manager en verantwoordelijke voor explosiebestendige camera's bij Axis Communications. "We kunnen nu het ontwerp van elk aspect van de camera optimaliseren, van de ARTPEC-chip tot de behuizing. Klanten kunnen erop vertrouwen dat ze over alle geavanceerde functionaliteiten van Axis-camera's beschikken, gekoppeld aan de voordelen van explosiebeveiliging.”

Ontwerp afstemmen op camera

Controle over het ontwerp van de behuizing is volgens Olavi cruciaal, omdat Axis het ontwerp zo af kan stemmen op de camera in plaats van andersom. "Dit biedt de zekerheid dat de behuizing nooit een beperking zal vormen voor de mogelijkheden van een Axis-camera, zoals het gezichtsveld, het brede bedrijfstemperatuurbereik en de connectiviteitsopties. Verder zorgen de wereldwijde certificeringen en individuele onderdeelnummers voor eenvoud, wat leidt tot korte doorlooptijden, wereldwijde beschikbaarheid en een implementatieflexibiliteit die klanten met meerdere locaties zeker op prijs zullen stellen.”

Door explosiebestendige camera's intern te produceren, stelt Axis prestaties en kwaliteit te kunnen garanderen op elk niveau, zoals het integreren van cybersecurity in de hele supply chain. Olavi tot slot: "We hebben de complete controle over het volledige proces, dat steunt op bijna veertig jaar productie-ervaring.”

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!