Redactie - 13 juni 2022

Mendix benoemt Tom Ellison tot CFO en Nick Ford tot CMO

Mendix benoemt Tom Ellison tot CFO en Nick Ford tot CMO image

 

Mendix heeft een nieuwe CFO en CMO aangesteld. Tom Ellison neemt de rol van CFO over van Tim Srock, die inmiddels CEO is bij Mendix. Nick Ford treedt aan als nieuwe CMO. Ellison en Ford moeten de volgende fase van wat Menidx 'hypergroei' noemt gaan leiden, terwijl het bedrijf zijn activiteiten uitbreidt in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific.

Voor zijn overstap naar Mendix was Tom Ellison vier jaar senior director Finance bij ServiceNow. Daarvoor werkte hij bij andere snelgroeiende technologiebedrijven, waaronder Dassault Systemes, Hutchinson 3G, en Nortel. De ervaring van Ellison is volgens Mendix van onschatbare waarde in de volgende fase, waarin de strategie is gericht op ecosysteemoplossingen en samenwerking met onafhankelijke software-leveranciers (ISV's) en verticale markten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het Mendix Solutions Platform en de Mendix Marketplace voor uitbreiding naar nieuwe bedrijfstakken en het bouwen van adaptieve oplossingen.

De nieuwe CMO Nick Ford trad in 2010 in dienst bij Mendix als solutions architect/sales engineer. Het bedrijf had destijds nog geen 40 werknemers en opende datzelfde jaar een kantoor in het Verenigd Koninkrijk. Ford bekleedde tien jaar lang verschillende functies als productexpert, van Chief Evangelist tot Head of Solutions Architecture en was nauw betrokken bij de groei van Mendix naar wereldwijd marktleider in low-code.

In zijn nieuwe functie is Ford verantwoordelijk voor meer dan 100 medewerkers en heeft hij de leiding over de productmarketeers en sales enablement, digital operations en datateams van Mendix.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!