Witold Kepinski - 15 juni 2022

Oracle boekt meer omzet met cloud aanbod en licenties

Oracle boekt meer omzet met cloud aanbod en licenties image

Oracle heeft de fiscale resultaten van het vierde kwartaal van 2022 bekendgemaakt. De totale kwartaalinkomsten stegen met 5% op jaarbasis in USD en met 10% in constante valuta tot 11,8 miljard dollar. De nettowinst daalde van 4,03 naar 3,19 miljard dollar.

De inkomsten uit cloudservices en licentieondersteuning stegen met 3% in USD en met 7% in constante valuta tot 7,6 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en lokale licenties stegen met 18% in USD en met 25% in constante valuta tot 2,5 miljard dollar.

De uitgestelde inkomsten op korte termijn bedroegen 8,4 miljard dollar. De operationele cashflow bedroeg 9,5 miljard dollar tijdens de daaropvolgende twaalf maanden.

De totale inkomsten van het boekjaar 2022 stegen met 5% in USD en met 7% in constante valuta tot 42,4 miljard dollar. De inkomsten uit cloudservices en licentieondersteuning stegen met 5% in USD en 6% in constante valuta tot 30,2 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en lokale licenties stegen met 9% in USD en met 12% in constante valuta tot 5,9 miljard dollar. De nettowinst voor het boekjaar 2022 daalde van 13,75 naar 6.72 miljard dollar.

"We zijn dit kwartaal doorgegaan met het verbeteren van onze omzetresultaten, met een totale omzetgroei van 10% in constante valuta", aldus Oracle CEO, Safra Catz. “Deze consistente stijgingen van onze driemaandelijkse omzetgroei zijn doorgaans te danken aan onze marktleidende Fusion- en NetSuite-cloudapplicaties. Maar dit kwartaal zagen we ook een grote toename van de vraag in onze infrastructuurcloudactiviteiten, die in constante valuta met 39% groeide. Wij zijn van mening dat deze piek in omzetgroei aangeeft dat onze infrastructuuractiviteiten nu in een hypergroeifase zijn beland. Koppel een hoge groeisnelheid in onze cloudinfrastructuuractiviteiten aan de nieuw verworven Cerner-applicatieactiviteiten - en Oracle bevindt zich in een positie om in de komende kwartalen een geweldige omzetgroei te realiseren."

"Cerner en Oracle beschikken samen over alle technologieën die nodig zijn om zorgprofessionals van betere informatie te voorzien - en betere informatie zal de gezondheidszorg fundamenteel veranderen", aldus Oracle-voorzitter en CTO, Larry Ellison. “Betere informatie zal leiden tot betere patiëntresultaten, een beter volksgezondheidsbeleid, lagere totale zorgkosten en een betere kwaliteit van leven – niet alleen in rijke landen – maar over de hele wereld. Tijdens de pandemie verzamelde een bekroond Oracle-cloudsysteem genaamd v-safeSM meer dan 150 miljoen patiëntendossiers in de Verenigde Staten. Een Oracle-cloudsysteem beheerde ook vaccinprogramma's in Ghana, Tasmanië en tientallen andere staten en landen. We werkten samen met de Universiteit van Oxford om het Global Pathogen Analysis System (GPAS) te ontwikkelen en in te zetten dat varianten van het COVID-19-virus identificeerde waar en wanneer ze voor het eerst verschenen. Een paar weken geleden hebben we een systeem ingeschakeld om onderzoekers te helpen bij het bestuderen van een veelbelovend nieuw hiv-vaccin. Er zijn zoveel mogelijkheden om informatietechnologie te gebruiken om de gezondheidszorg te verbeteren en levens te redden. We hebben een goed begin gemaakt tijdens de pandemie - en we begrijpen volledig het belang van wat er nog moet gebeuren."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!