Martijn Kregting - 15 juni 2022

Europese FinTech Yokoy doet mee aan TNW

Yokoy, een Zwitserse FinTech gericht op vereenvoudigen en automatiseren van uitgavenbeheer voor bedrijven, doet op vrijdag 17 juni mee aan TheNextWeb (TNW). Lars Mangelsdorf, de Nederlands-Zwitserse mede-oprichter en Chief Customer Officer van Yokoy, zal tijdens de TNW Talks samen met Thomas Macauly van TNW praten over hyperautomatisering en de impact die kunstmatige intelligentie (AI) heeft op uitgavenbeheer en bedrijfsprocessen.

“Deelnemen aan evenementen in het groeiende Amsterdamse tech-ecosysteem is een cruciaal onderdeel van onze strategie, waarbij ons nieuwe kantoor hier fungeert als stevige basis voor onze Europese activiteiten”, stelt Mangelsdorf. “Onze voornaamste focus is om in contact te komen met nieuwe klanten en partners binnen de branche."

Yokoy's deelname aan TNW geeft het bedrijf volgens Mangelsdorf de kans om actief bij te dragen aan de discussie over fintechs van de toekomst. "Daarnaast willen we de markt bewust maken van de belangrijke rol die AI speelt bij het moderniseren van financiële processen, vooral als het gaat om uitgavenbeheer, een taak die vaak over het hoofd wordt gezien.”

Hyperautomatisering

Hyperautomatisering is de nieuwste term in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Het concept gaat een stap verder dan digitalisering. Het is een proces waarbij bedrijven AI en ML gebruiken om hun activiteiten te automatiseren in snel veranderende omgevingen. AI-gebaseerde hyperautomatisering maakt gebruik van modellen die zeer complexe onderlinge verbanden in kaart kunnen brengen, en in de context van ML, deze kunnen ontwikkelen naarmate het bedrijf groeit.

Yokoy ondersteunt uitgavenbeheer AI en hyperautomatisering als uitgangspunt. Bij de toepassing van AI in de financiële wereld gaat het er niet alleen om mensen te bevrijden van tijdrovende routinematige taken zoals uitgavenreconciliatie en factuurbeheer. Het gaat er ook om nieuwe inzichten te halen uit bestaande data. Mede-oprichter Mangelsdorf belicht tijdens TNW de impact die AI heeft op de totale financiële excellentie van organisaties en wat nauwkeurige data-inzichten in bedrijfsuitgaven kunnen betekenen.

Over Yokoy

Yokoy is in 2019 opgericht in Zwitserland en is sinds februari 2022 actief in Nederland. Het biedt een alles-in-één fintech-platform. Het platform maakt gebruik van AI en belooft middelgrote en grote ondernemingen een complete oplossing waarmee ze hun uitgaven kunnen beheren. Met een combinatie van automatisering, API-integraties en machine learning, ontwikkeld in Yokoy's eigen onderzoekslab, brengt het bedrijf uitgavenbeheer, leveranciersfacturen en zakelijke creditcards samen in één platform. Het bedrijf kent investeerders zoals Sequoia Capital, Balderton, Speedinvest, Visionaries Club, SIX Ventures, Swisscom Ventures en Left Lane.

TNW vindt op 16 en 17 juni plaats in Zaandam.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!