Martijn Kregting - 18 juni 2022

Russische dochter Google heeft faillissement aangevraagd

Russische dochter Google heeft faillissement aangevraagd image

De Russische dochteronderneming van Alphabet's Google heeft een faillissementsverklaring ingediend, meldt Interfax vrijdag. Het persbureau verwijst voor zijn berichtgeving naar online ingediende rechtbankdossiers.

De Russische dochteronderneming van Google kondigde in mei al het voornemen aan om faillissement aan te vragen, nadat de autoriteiten beslag hadden gelegd op haar bankrekening. Daardoor zou het onmogelijk zijn geworden om personeel en verkopers te betalen.

Aanvraag faillissement 'onvermijdelijk'

"De inbeslagname van de bankrekening van Google Russia door de Russische autoriteiten heeft het functioneren van ons kantoor in Rusland onhoudbaar gemaakt... Daarom heeft Google Russia faillissement aangevraagd", aldus een woordvoerder van het bedrijf volgens Reuters. "Mensen in Rusland vertrouwen op onze diensten (...) en we blijven gratis services zoals Search, YouTube, Gmail, Maps, Android en Play beschikbaar houden."

Rusland heeft in de maanden sinds de invasie in Oekraïne afgelopen februari de toegang tot veel Westerse social media. Daaronder Twitter en Meta's platforms Facebook en Instagram. Google en YouTube blijven voorlopig beschikbaar, hoewel ze onder druk zouden staan. Zo heeft de Russische overheid meermaals bezwaar gemaakt tegen de manier waarop YouTube veel Russische media heeft geblokkeerd. Anton Gorelkin, plaatsvervangend hoofd van de Doema-commissie voor informatiebeleid, heeft laten weten dat er nog geen plannen zijn om YouTube te blokkeren.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!