Redactie - 22 juni 2022

Axis Communications introduceert netwerkstroboscoopsirene

Axis Communications introduceert netwerkstroboscoopsirene image

Axis Communications, speler op het gebied van netwerkvideo, kondigt ’s werelds eerste netwerkstroboscoopsirene aan: de AXIS D4100-E Network Strobe Siren. De AXIS D4100-E helpt bij het afschrikken van indringers door middel van verschillende licht- en geluidssignalen en wordt geïntegreerd via VAPIX, MQTT of SIP.

Afschrikken met stroboscooplicht
De sirene maakt gebruik van stroboscooplicht, waarmee indringers worden afgeschrikt. De sirene kan, afhankelijk van de situatie, visuele signalen in verschillende kleurcombinaties afgeven. Zo kan er bijvoorbeeld een signaal worden gegeven bij het opengaan van een slagboom of kunnen nooduitgangen worden aangeduid. Ook kan de sirene alarm slaan als er indringers zijn.

Aansluiting op Video Management Software
Het netwerkproduct, dat gebaseerd is op het open Axis-platform, kan via VAPIX® (Axis Open Programming Interface), MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) of SIP (Session Initiation Protocol) worden aangesloten op AXIS Camera Station, Axis Video Management Software (VMS) of VMS van andere partijen.

De AXIS D4100-E is ideaal voor perimeterbeveiliging samen met thermische- en radarcamera’s, maar ook voor het verbeteren van parkeerbeheer met een camera voor nummerplaatherkenning is de sirene een uitkomst.

Voor elke situatie een andere signalering
De combinatie van verschillende gekleurde lichten en individuele geluidssignalen maakt het mogelijk om voor elke situatie de juiste signalering te creëren. Op deze manier past de AXIS D4100-E zich goed aan zijn omgeving aan. Bij een slagboom kan de sirene bijvoorbeeld de volgende toestanden signaleren:

  1. Slagboom is gesloten: het optische signaal kleurt rood.
  2. Nummerplaat werd herkend, slagboom gaat open: het optische signaal kleurt geel.
  3. Slagboom is open, doorgang is verleend: het optische signaal kleurt groen.
  4. De nummerplaat werd niet herkend: het optische signaal knippert rood en via een audio-oplossing van Axis kan een spraakbericht worden afgespeeld: "Neem een ticket uit de automaat voor toegang".
  5. Het slagboomsysteem is defect: het optische signaal knippert geel.

Daarnaast is het ook mogelijk om in real-time en op afstand, in te grijpen met een Axis audio-oplossing om ongewenste activiteiten, zoals geweld, te voorkomen.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!