Redactie - 24 juni 2022

Modeconglomeraat PVH Europe gebruikt Mendix low-code platform voor applicatieontwikkeling

Modeconglomeraat PVH Europe gebruikt Mendix low-code platform voor applicatieontwikkeling image

Mendix heeft bekendgemaakt dat PVH Europe, thuisbasis van het wereldwijde hoofdkantoor van Tommy Hilfiger en de Europese kantoren van Calvin Klein, heeft gekozen voor het Mendix low-code platform. De organisatie gebruikte het platform om een serie applicaties te creëren voor het efficiënter beheren en monitoren van marketingbudgetten, terugboekingen, het on- en offboarden van tijdelijke en externe medewerkers, het beheren van projectplanningen en het stroomlijnen van de klantenservice.

Om PVH Europe te ondersteunen bij het effectiever beheren en monitoren van marketingbudgetten, ontwikkelde Mendix-partner MxBlue een applicatie om budgetten transparanter te maken en duidelijk inzicht te bieden in uitgaven om de planning op een visueel aantrekkelijke manier te optimaliseren. De Global Unified Budget Information (GUBI) app, die in vijf maanden werd gebouwd, biedt betere en meer actuele informatie, wat cruciaal is voor efficiëntie en het afleggen van verantwoording.

Een andere oplossing die werd gebouwd met Mendix is de Recertification Third Party Accounts (RTPA) app. Hiermee kan HR nauwer samenwerken met freelancers. Het on- en offboardingproces is gestroomlijnd in de app, waardoor meer betrokkenheid ontstaat bij externe medewerkers. Ook accounts en certificaten kunnen met behulp van de app worden vernieuwd.

Het team van PVH Europe ontwikkelde ook de Chargeback-app, die in slechts vier maanden werd gebouwd. De app beheert terugboekingen naar groothandelspartners en stroomlijnt automatisch retouren en afprijzingen aan het einde van het seizoen, waardoor de klanttevredenheid wordt verbeterd. Om processen te stroomlijnen, integreerde PVH Europe de nieuwe oplossingen met het SAP ‘system of record’. Een voorbeeld hiervan is de Sample Sale-app, een interne toepassing om uitnodigingen, registratie en crowd control voor sample sales te stroomlijnen, die SAP integreert met het Mendix-platform.

Alle apps zijn gebouwd door Mendix-partner MxBlue in nauwe samenwerking met PVH Europe. Door gebruik te maken van de ervaring met het Mendix-platform, kon het ontwikkelteam van PVH Europe twee extra apps bouwen en introduceren. Binnen zes weken lanceerden ze Prop Shop, een interne webshop voor winkels om promotiemateriaal te bestellen. De tweede app heet cBase, een klantinformatiedashboard dat verkoopteams ondersteunt bij de voorbereiding op klantbezoeken.

De reeks nieuwe toepassingen hebben de nauwkeurigheid van de data verbeterd en handmatige werkzaamheden zoals het controleren en corrigeren van data verminderd. Hierdoor is de efficiëntie volgens Mendix toegenomen. 

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!