Redactie - 26 juni 2022

Lookout groeit sterk en ziet uitstekende resultaten

Lookout groeit sterk en ziet uitstekende resultaten image

Securitybedrijf Lookout meldt over boekjaar 2022, dat op 31 januari 2022 werd afgesloten, een groei van de jaarlijkse terugkerende omzet (Annual Recurring Revenue; ARR) van 56% op jaarbasis. Ook het aantal klanten neemt wereldwijd sterk toe en om de aanhoudende groei te ondersteunen verzekerde het bedrijf zich tevens van een schuldfinanciering tot 150 miljoen dollar uit fondsen en/of rekeningen die worden beheerd door BlackRock. Exacte omzet winst cijfers geeft het bedrijf niet.

De vraag naar de nieuwe Security Service Edge (SSE)-oplossing van Lookout draagt bij aan deze groei, nu organisaties op zoek zijn naar een platformbenadering om de toegang tot SaaS-apps, privé-apps en het web te beveiligen. Door Cloud Access Security Broker (CASB), Zero Trust Network Access (ZTNA) en Secure Web Gateway (SWG) te combineren in één platform, biedt het uniforme model van Lookout de beste security en gebruikerservaring. Volgens Gartner zal tegen 2025 80 procent van de organisaties die SSE-gerelateerde securitydiensten zoeken, een geconsolideerde SSE-oplossing aanschaffen in plaats van een aparte cloud access security broker, secure web gateway en ZTNA-oplossingen. In 2021 was dit nog 15 procent.

“Onze sterke resultaten tonen aan dat we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt bij de invulling van het strategische plan dat we aan het begin van het jaar hebben geschetst. We laten zien dat we in staat zijn om organische groei te realiseren en tegelijkertijd ons portfolio uit te breiden via acquisities”, zegt Jim Dolce, CEO van Lookout. “Tegelijkertijd vergroten we ons marktbereik via strategische partnerschappen die nieuwe kansen creëren.”

Acquisitie strategie

Minder dan een jaar na de overname door Lookout van CipherCloud, in maart 2021, bracht Gartner zijn Gartner Magic Quadrant voor 2022 voor Security Service Edge uit, waarin Lookout een plaats behaalde in de categorie ‘Visionair’. In de daaraan gerelateerde 2022 Gartner Critical Capabilities voor SSE eindigde Lookout als een top-drie leverancier in vier vooraf gedefinieerde use-cases.

In mei 2022 werd de overname van het in Slowakije gevestigde SaferPass afgerond, een leverancier van veilige online identiteitsoplossingen voor bedrijven en consumenten. De SaferPass-technologie zal worden geïntegreerd in de Lookout-producten voor consumenten en kleine bedrijven, om bestaande functies te verbeteren en tegelijkertijd de klantretentie te versterken. Het bedrijf is van plan om miljoenen bestaande mobiele endpoints en zijn sterke relaties met telecombedrijven te benutten om de groei te versnellen.

Partners

In mei 2022 integreerde Ivanti Lookout CASB en SWG met zijn Neurons for Zero Trust Access (ZTA), om klanten te helpen met volledige dreigingspreventie en gegevensbeveiliging via Zero Trust Access-security. Neurons ZTA is een uitbreiding van Ivanti's VPN-oplossing die in december 2020 is overgenomen van Pulse Secure. Pulse Secure biedt tegenwoordig VPN-oplossingen voor ruim 24.000 organisaties op bijna 25 miljoen endpoints.

In juni 2022 heeft VMware Lookout Mobile Threat Defense toegevoegd aan zijn Workspace ONE digital workplace-platform. VMware en zijn distributiepartners zullen de resulterende oplossing verkopen aan zowel nieuwe als bestaande Workspace ONE-klanten. VMware telt ongeveer 20 miljoen mobiele Workspace ONE endpoints.

In juni 2022 heeft Juniper Networks Lookout CASB met Data Loss Prevention (DLP) toegevoegd aan zijn Juniper Secure Edge-oplossing. In combinatie met Juniper's SD-WAN-oplossing op basis van Mist AI, is Juniper de eerste op de markt die een full-stack SASE-oplossing biedt met inzicht in zowel de edge als het datacenter.

Continue innovatie

Vorig jaar bracht Lookout zijn nieuwe Secure Web Gateway (SWG) uit, het laatste onderdeel dat nodig was om zijn SSE-platform te voltooien. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het leveren van een compleet SSE-platform dat CASB, ZTNA en SWG met elkaar combineert, met de nadruk op het beschermen van gevoelige informatie. Aangezien al het dataverkeer via één gemeenschappelijke proxyserver loopt, kunnen IT-beheerders een samenhangend geheel van geavanceerde gegevensbeveiligingscontroles toepassen, waaronder Data Loss Prevention (DLP), User and Entity Behavior Analytics (UEBA) en Endpoint Detection and Response (EDRM), met een gemeenschappelijke set van IT security policies.

Het bedrijf heeft ook zijn Mobile Threat Defense-oplossing – Lookout Mobile Endpoint Security – verder verbeterd, met de toevoeging van twee innovatieve functies: Mobile Endpoint Detection and Response (mEDR) en Protective DNS voor iOS- en Android-platforms. Mobiele EDR wordt gebruikt om dreigingen op mobiele endpoints te detecteren en te onderzoeken doormiddel van realtime continue monitoring en analyse van endpointgegevens. Protective DNS versleutelt DNS-verzoeken en implementeert securitymaatregelen om te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot domeinen die worden gebruikt voor phishing, malware, botnets en andere risico’s, voordat er een verbinding wordt gemaakt.

Industrie-awards in 2022 , tot nu toe:

Cyber Defense Magazine riep Lookout uit tot winnaar van de 2022 Global InfoSec Award voor ‘Next Gen in Cloud Access Security Broker (CASB)’.
CRN gaf Lookout 5-sterren in de CRN 2022 Partner Program Guide en noemde Lookout's Jay Maciorowski een ‘CRN Channel Chief’ voor 2022. Lookout werd ook opgenomen in de 2022 CRN Mobile 100-lijst.
Lookout werd uitgeroepen tot een van SC Magazine's Top 5 meest veelbelovende unicorns.
Expert Insights riep Lookout uit tot ‘Best-of’ Award-winnaar voor zijn CASB-oplossing.
Lookout won Silver in ‘Thought Leadership’ van de American Business Awards, voor de ontdekking door het Lookout Threat Intelligence Team van vier Android-surveillanceware-tools die werken als onderdelen van veel grotere mobile advanced persistent threat (mAPT)-campagnes uit China en voornamelijk gericht op de Oeigoerse etnische minderheid.
Tony D'Angelo, VP Public Sector bij Lookout, werd benoemd tot ‘WashingtonExec Top Cyber Exec to Watch’.

“We zijn trots op de resultaten die we in de eerste helft van het jaar hebben behaald en zijn ervan overtuigd dat we de capaciteiten hebben en een cultuur kunnen opbouwen om onze langetermijnplannen in te kunnen vullen. De groei dat we zien getuigt van sterke teams, klantgerichtheid, een kwalitatief hoogwaardig aanbod en strategische duidelijkheid. We blijven gefocust op het creëren van waarde voor alle stakeholders, inclusief onze klanten, medewerkers en aandeelhouders”, besluit Dolce.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!