Redactie - 27 juni 2022

Alcatel-Lucent Enterprise kondigt wifi 6E toegangspunten aan

Alcatel-Lucent Enterprise kondigt wifi 6E toegangspunten aan image

Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) ontwikkelt zijn wifi-portfolio die de 6 GHz-band mogelijk maakt met de lancering van de Wi-Fi 6E-toegangspunten (AP) OmniAccess Stellar 14xx-serie in september. Naast de Wi-Fi 6 OmniAccess Stellar AP13xx-serie, zullen de nieuwe Wi-Fi 6E-toegangspunten een uitgebreid toegangsportfolio bieden dat de steeds toenemende vraag naar draadloze connectiviteit en bandbreedte kan beheren.

ALE introduceert eerst een high-end premium Wi-Fi 6E Access Point, dat tegen het einde van het jaar zal worden gevolgd door een mid-range access point. Wi-Fi 6E breidt Wi-Fi uit naar de 6 GHz-band en voegt een aanzienlijke hoeveelheid spectrum zonder licentie toe om de exponentiële uitbreiding van aangesloten apparaten aan te pakken. 

Wi-Fi-standaarden stuwen het tempo van de evolutie voor ALE's OmniAccess Stellar WLAN-oplossingen, en de nieuwe toegangspunten beschikken over een verscheidenheid aan mogelijkheden. Door zijn flexibiliteit en schaalbaarheid biedt Wi-Fi 6E verbeterde prestaties in dichtbevolkte omgevingen, waardoor een groot aantal clients tegelijkertijd verbinding kunnen maken met één toegangspunt.

Met de opkomst van toepassingen met hoge bandbreedte en lage latentie (zoals augmented/virtual reality, 4K/8K Ultra-HD-video en medische IoT), heeft 6 GHz wifi nu zeven superbrede 160 MHz-kanalen beschikbaar voor verbeterde prestaties. Openbare locaties en drukke omgevingen zullen sterk profiteren van deze geavanceerde connectiviteitsmogelijkheden en aanzienlijke verbeteringen van de Quality of Experience bieden aan ondernemingen en gebruikers.

Gebaseerd op een gedistribueerde intelligentie WLAN-besturingsarchitectuur, elimineren OmniAccess Stellar-producten de behoefte aan fysieke gecentraliseerde controllers, waardoor prestaties worden geleverd met maximale schaalbaarheid en echte operationele eenvoud. ALE is een pionier geweest bij het introduceren van deze gedistribueerde intelligentie-architectuur.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!