Martijn Kregting - 27 juni 2022

Belgische Conversation Starter haalt 400.000 euro op

De Belgische startup Conversation Starter heeft 400.000 euro opgehaald aan financiering. Het bedrijf wil met de investering internationaal opschalen - onder meer naar Nederland - en haar Afterhours-events platform verder uitbouwen.

Het bedrijf legt zich toe op online netwerkevents. Daarmee is het geen concurrent voor Zoom, Teams of Webex: het is als een end-to-end platform puur gericht op organisaties die hun event online willen beheren. Dat loopt van profielen aanmaken tot gesprekken opzetten en een agenda optimaal op stellen, inclusief functiess om te netwerken en videogesprekken te voeren.

De investering bestaat uit een combinatie van een VLAIO-subsidie, enkele individuele investeerders en een bank. Eerder haalde Conversation Starter al geld op via Imec.istart.

Verdere internationalisering

Met de nieuwe investeringsronde kan Conversation Starter zich structureel versterken. Enerzijds wordt er gewerkt aan Afterhours, een eigen event brand dat eerst was bedoeld om het product van Conversation Starter te tonen, maar nu een eigen leven krijgt. Tegelijk wordt er gekeken naar verdere internationalisering.

Zo heeft het bedrijf sinds enkele maanden een medewerker in Amsterdam om de lokale business community van ondernemers, start-ups en agencies mee te krijgen. De opzet is om mensen lokaal enthousiast te krijgen voor online netwerkevents, waar ze mensen uit andere regio's of netwerkkringen leren kennen.

'De ambitie is om in verschillende innovatiehubs zoals Londen of New York de lokale community te bereiken,"vertelt oprichter Rutger Bevers. "Dan krijg je ook een heel mooi schaalvoordeel waarbij je mensen internationaal aan elkaar kan koppelen."

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Datanews

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!