Wouter Hoeffnagel - 06 juli 2022

Geïntegreerd aanbod Schneider Electric en Dell zorgt voor graceful shutdown

Geïntegreerd aanbod Schneider Electric en Dell zorgt voor graceful shutdown image

Schneider Electric en Dell Technologies brengen gezamenlijk een geautomatiseerde shutdown-oplossing op de markt. De oplossing is specifiek gericht op hyperconverged infrastructuur. Het bestaat uit een integratie van APC PowerChute Network Shutdown met Dell VxRail Clusters, en communiceert via het netwerk met de APC UPS.

Het nieuwe aanbod is door Schneider Electric in een blogpost aangekondigd. Het nieuwe product maakt onderdeel uit van de EcoStruxure IT-software van Schneider Electric. Deze software is ontworpen om hybride IT-infrastructuur veerkrachtiger, veiliger en duurzamer te maken.

Verloren werk, corrupte data en beschadigde hardware

Indien de reguliere stroomvoorziening wordt onderbroken nemen UPS'en in eerste instantie de stroomvoorziening over. Indien de accu van deze UPS'en echter wordt overschreden, kunnen bedrijven niet simpelweg hun bedrijfsvoering stilleggen. Hiervoor hanteren zij een strikt protocol. Zo kan stroomuitval leiden tot verloren werk, corrupte data en beschadigde hardware.

PowerChute integreert daarom met de Dell VxRail API om virtuele machines op veilige wijze af te sluiten. Vervolgens sluit de oplossing ook het VxRail Cluster veilig af, inclusief hosts. Dit proces - ook wel graceful shutdown genoemd - voorkomt uitval van systemen en minimaliseert de impact door corrupte data en beschadigde hardware te voorkomen. Het geïntegreerde aanbod omvat ook een automatische herstart indien de stroomvoorziening herstelt, zodat systemen zo snel mogelijk weer beschikbaar zijn.

Meer informatie is beschikbaar in deze blogpost, waar SVP EcoStruxure Solutions van de Secure Power Division van Schneider Electric Kevin Brown dieper op het aanbod ingaat.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!