Redactie - 06 juli 2022

Thales behaalt goede marges met Digital Identity & Security

De Franse cyberbeveiligingsgigant Thales heeft over zijn boekjaar 2021 een omzet van 16,2 miljard euro gehaald, een stijging van 5,3 procent. Het aangepast nettoresultaat bedroeg een dikke 1,36 miljard euro, een stijging van 45 procent.

Patrice Caine, Voorzitter en Chief Executive Officer van Thales meldt over de resultaten:

“Thales sloot 2021 af met een uitstekend vierde kwartaal op het gebied van orderintake en operationele vrije kasstroom. Commercieel behaalde de Groep het beste jaar in haar geschiedenis. Deze successen bij onze klanten, gecombineerd met de opmerkelijke mobilisatie van onze teams, hebben geresulteerd in het genereren van cash van meer dan 2 miljard euro. Rekening houdend met deze prestatie in 2021 en de vooruitzichten voor 2022 en 2023, herzien we onze doelstelling voor het genereren van cash sterk naar boven: de Groep zou dus bijna 5,5 miljard euro aan vrije operationele cashflow moeten genereren over de periode 2021-2023. De organische groei kwam terug boven de 5%. De EBIT-marge lag boven de 10% en profiteerde met name van een solide margestijging in Digital Identity & Security, die meer dan 4 punten hoger was dan in 2018, het jaar voorafgaand aan de integratie in de Groep.

Gedreven door de kracht van de ruimtevaartactiviteiten en het kostenaanpassingsplan in de luchtvaart, boekte het lucht- en ruimtevaartsegment een eerste herstel van inkomsten en winstgevendheid. Desalniettemin, met inkomsten die bijna 20% lager zijn dan in 2019 en een operationele marge van 4,5%, wordt het nog steeds sterk getroffen door de impact van de gezondheidscrisis op het luchtvervoer.

Alle Thales-teams zetten zich in om onze strategische roadmap te implementeren. De verkoop van de activiteit “Ground Transportation Systems” verloopt volgens plan. We blijven onze R&D-investeringen verhogen om ons beter voor te bereiden op de toekomst. We versnellen onze duurzaamheidsinitiatieven en bevestigen vandaag alle doelstellingen die zijn gepresenteerd op het ESG-evenement van 5 oktober 2021.

Het bedrijfsmodel van Thales, gedreven door de groeiende behoefte aan veiligheid en vertrouwen in een steeds meer onderling verbonden wereld, heeft een opmerkelijk potentieel voor duurzame en winstgevende groei en biedt solide toekomstperspectieven voor zijn werknemers, klanten en aandeelhouders. ”

SLTN Vierkant Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Arctic Wolf BW gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!