Witold Kepinski - 15 juli 2022

Computacenter koopt Amerikaanse Business IT Source

Computacenter koopt Amerikaanse Business IT Source image

Computacenter heeft een van de snelst groeiende Value-Added Resellers in de Verenigde Staten overgenomen, Business IT Source (BITS). BITS heeft ongeveer 100 mensen in dienst en heeft een hoofdkantoor en integratiecentrum in Buffalo Grove, Illinois, ongeveer 45 minuten van het centrum van Chicago. BITS rapporteerde in 2021 een omzet van ca. USD 245 miljoen met een EBIT van ca. 8,9 miljoen dollar.

Het bestaande leiderschapsteam van BITS blijft het bedrijf leiden als een afzonderlijke operationele eenheid binnen Computacenter United States om de groeimogelijkheden te maximaliseren. Het bedrijf en het team zullen in de loop van de tijd volledig worden geïntegreerd in de Noord-Amerikaanse activiteiten van Computacenter.

“Onze Amerikaanse activiteiten blijven autonoom groeien, maar we zullen extra kansen aangrijpen om onze positionering te verbeteren. BITS geeft ons een veel sterkere aanwezigheid in het middenwesten van de Verenigde Staten en brengt een aantal geweldige mensen, klanten en leiderschap naar ons bedrijf. Dankzij het Buffalo Grove Integration Center kunnen we in de loop van de tijd meer van onze regionale klanten in het Midwesten lokaal bedienen, waardoor we onze duurzaamheidsdoelstellingen kunnen halen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het BITS-leiderschap de kans zal aangrijpen om hun huidige groeimomentum voort te zetten.” zei Mike Norris, CEO van Computacenter Group.

“We zijn verheugd om deel uit te maken van de Computacenter-familie. Dit geeft ons de mogelijkheid om een veel breder scala aan mogelijkheden aan onze klanten en groeimogelijkheden voor onze mensen te bieden. Door als een afzonderlijke business unit te opereren, kunnen we onze persoonlijke service voortzetten en tegelijkertijd gebruikmaken van de mogelijkheden van Computacenter om klanten en medewerkers zo goed mogelijk van dienst te zijn.” zei Bob Frauenheim, CEO en medeoprichter van BITS.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!