Redactie - 17 juli 2022

NFT-platform OpenSea stuurt vijfde van zijn personeel de laan uit

NFT-platform OpenSea stuurt vijfde van zijn personeel de laan uit image

De marktplaats voor digitale verzamelobjecten ziet de verkoop op het platform dalen. Het platform snijdt daarom in zijn personeelsbestand.

OpenSea, de Amerikaanse NFT-marktplaats, gaat zo'n twintig procent van het personeel ontslaan. Dat heeft CEO en mede-oprichter Devin Finzer gezegd. Hij geeft daarbij geen exact cijfer, maar zo'n 230 mensen zouden aan boord blijven. Het is een stevige val voor het bedrijf dat in januari in een investeringsronde nog 300 miljoen dollar binnenhaalde. Op dat moment werd de waarde van de start-up geschat op 13,3 miljard dollar.

De crypto- en NFT-markt gaan echter door een diep dal, dat al enkele grote bedrijven in de sector richting bankroet stuurde. Daar komt bij dat een reeks schandalen, gekoppeld aan vragen over milieu-impact en intellectueel eigendom, ervoor hebben gezorgd dat een deel van het publiek ook niet meteen fan is van het hele concept. Zowel Reddit als Sony brengen deze week bijvoorbeeld hun eigen digitale 'collectibles' uit, maar drukken er in hun respectieve mededelingen op dat het vooral niet om NFT's zou gaan.

In samenwerking met Data News

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!