Redactie - 25 juli 2022

Chinese SMIC produceert naar verluidt 7-nanometer chips

Chinese SMIC produceert naar verluidt 7-nanometer chips image

De Chinese halfgeleider en chip fabrikant SMIC produceert naar verluidt sinds vorig jaar 7-nanometer chips. China heeft een manier heeft gevonden om geavanceerde componenten te ontwikkelen. Dit meldt de Amerikaanse chipanalist TechInsights , dat onlangs een cryptocurrency-mining ASIC van SMIC kocht en ontdekte dat het een 7nm-proces gebruikt na een onderzoek naar de chip van de chip zo meldt ook The Register.

De ASIC is ontworpen door het bedrijf 'MinerVa' dat de chip sinds juli 2021 massaal produceert. Het MinerVa-team bestaat uit experts op het gebied van ASIC, FPGA, GPU, AI-algoritmen en industriële implementatie over de hele wereld.

Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) 7nm-technologie heeft gebruikt om het MinerVa Bitcoin Miner-systeem op chip (SoC) te vervaardigen.

TechInsights meldt dat het 7nm-proces van SMIC een nauwe kopie lijkt te zijn van het proces dat wordt gebruikt door de Taiwanese chipmaker TSMC. "Dit is het meest geavanceerde technologieproduct dat TechInsights tot nu toe van SMIC heeft gezien en kan leiden tot een echt 7nm-proces dat geschaalde logica en geheugenbitcellen bevat. Het heeft ook belangrijke implicaties voor Chinese chipbedrijven, omdat het helpt om China's afhankelijkheid van westerse technologieën te verminderen in deze tijd van beperkte toegang", aldus TechInsights.

Lees meer details in The Register.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!