Wouter Hoeffnagel - 28 juli 2022

eG Enterprise ondersteunt Microsoft Azure Virtual Desktop

eG Enterprise ondersteunt Microsoft Azure Virtual Desktop image

eG Innovations vernieuwt zijn eG Enterprise-oplossing voor monitoring, diagnose en rapportage. De oplossing biedt volledige ondersteuning voor Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD) en Microsoft's multi-sessie Windows-desktoptechnologieën.

Met Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD) en Microsoft's multi-sessie Windows-desktoptechnologieën die worden ondersteund op Azure Cloud, kunnen beheerders virtuele desktops on-demand inrichten. Integratie met Azure Active Directory en FSLogix zorgt voor veilige toegang met efficiënt profielbeheer.

Prestatie-uitdagingen van applicatie- en desktopvirtualisatie

eG Innovations levert sinds 2001 IT-monitoringoplossingen om de prestatie-uitdagingen aan te pakken die applicatie- en desktopvirtualisatie zowel on-premises als in de cloud met zich meebrengen. eG Enterprise is speciaal gebouwd voor digitale werkruimteomgevingen. De oplossing ondersteunt nu het volledige IT-landschap de stack van Microsoft AVD-implementaties.

Srinivas Ramanathan (foto), CEO van eG Innovations: “De acceptatie van AVD neemt toe, zowel in kleinere als grotere organisaties. Onze recente AVD-adoptie-enquête voorspelt zelfs dat 80% van de organisaties verwacht voor het einde van 2023 AVD voor virtuele desktops te gebruiken. Klanten kunnen nu hun on-premise en cloud-gebaseerde digitale werkplekken op consistente wijze monitoren vanuit hetzelfde console.”

Met eG Enterprise voor Microsoft AVD kunnen IT-teams:

  • Alle aspecten van de gebruikerservaring bewaken met behulp van een combinatie van synthetische en echte gebruikersmonitoring. Denk hierbij aan aanmeldingstijd, starttijd van applicaties, framesnelheid, verbindingsbandbreedte.
  • End-to-end inzicht verkrijgen in de prestaties van alle IT-lagen die Azure AVD ondersteunen, inclusief de Azure-cloudinfrastructuur, Azure-hostpools, sessiehosts, Azure Active Directory en Azure AD connect, FSLogix, opslag, connectors, netwerkconnectiviteit en virtuele desktops en de gebruikerseindpunten.
  • Diepgaande inzichten verkrijgen om prestatieproblemen snel op te lossen, waaronder inzicht in aanmeldingstijden, statistieken over virtuele gebruikerskanalen, monitoring van browser-URL's en het bijhouden van het gebruik van applicatiebronnen.
  • Wees proactief en nauwkeurig op de hoogte van de hoofdoorzaak van problemen met behulp van een combinatie van AIOps-technologieën (Artificial Intelligence for Operations). Deze ondersteunen een mix van voorgeconfigureerde en dynamische automatische baselining van metrische gegevens en intelligente, op afhankelijkheid gebaseerde correlatieregels.
  • Analyses en inzichten verkrijgen die helpen de AVD-infrastructuur te optimaliseren om meer gebruikers te huisvesten of kosten te verlagen en daardoor een grotere ROI voor de organisatie te leveren.

Functionaliteiten

De AVD-monitoringstechnologie van eG Enterprise biedt onder meer:

  • Kant-en-klare rijke grafische, live dashboards en historische rapporten die op maat gemaakte weergaven bieden voor verschillende belanghebbenden, waaronder helpdeskmedewerkers, systeembeheerders, architecten en managementauditors.
  • Speciale functies ter ondersteuning van Microsoft-partners die AVD als beheerde service leveren, waaronder multitenancy, gescheiden weergaven en flexibel selfservicebeheer en licenties.
  • Integratie met belangrijke ITSM- en servicedesksystemen waaronder ServiceNow, Autotask, Microsoft Teams en PagerDuty om ervoor te zorgen dat supporttickets automatisch worden gegenereerd en gesloten.
  • Implementatie-opties die private cloud/on-premise-implementatie en kant-en-klare SaaS omnvatten die in meerdere regio's beschikbaar is voor compliance met regelgeving.

Freek Berson, Microsoft MVP en AVD Evangelist bij Wortell, zegt over de nieuwe AVD-monitoringmogelijkheden van eG Innovations: "Ik ben onder de indruk van wat eG Enterprise te bieden heeft op het gebied van end-to-end monitoring voor Azure Virtual Desktop. De auto-discovery-mogelijkheden, inclusief kant-en-klare drempelwaarden, zorgen voor een eenvoudige en snelle configuratie. Gedetailleerd inzicht verkrijgen in de aanmeldingsduur, de opstarttijden van applicaties en de waargenomen eindgebruikerservaring is geweldig. eG Enterprise gaat verder dan alleen het monitoren van Azure Virtual Desktop, met de mogelijkheid om ook alle omliggende infrastructuur zoals Azure, Azure Active Directory, Active Directory Domain Services en elke applicatie-backend nauwlettend in de gaten te houden. Dit maakt eG Enterprise een belangrijke toevoeging aan elke organisatie die virtuele desktops op Azure implementeert.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!