Wouter Hoeffnagel - 05 augustus 2022

Elon Musk beschuldigt Twitter van fraude

Elon Musk beschuldigt Twitter van fraude image

Elon Musk beschuldigt Twitter in de rechtszaak die hij deze week heeft aangespannen van fraude. Musk stelt dat Twitter heeft gelogen over het aantal nepaccounts op het platform.

Dit blijkt uit rechtbankdocumenten die The New York Times in handen heeft. Musk en Twitter bereikte in april een deal over de overname van het platform voor 44 miljard dollar. Begin juli trok Musk zich echter terug uit de deal, waarbij hij onder meer stelt dat het platform meer nepaccounts bevat dan Twitter beweert.

'Tien procent van de accounts zijn nep'

Uit rechtdocumenten blijkt nu dat Musk Twitter beschuldigt van fraude. Uit onderzoek van het team van Musk zou blijken dat tien procent van de accounts op Twitter nep zijn. Twitter houdt het echter op minder dan vijf procent. Ook stelt Musk dat Twitter geen inzage wil geven in het aantal gebruikers dat op het platform reclame ziet. Musk stelt dat van de 229 miljoen dagelijks gebruikers zo'n 65 miljoen gebruikers geen gebruikers te zien krijgen.

Musk stelt data Twitter een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven. Op die manier zou het bedrijf zwakke plekken in zijn bedrijfsplan hebben verborgen. Musk stelt hierdoor misleid te zijn om Twitter voor een te hoge prijs te kopen.

'Ongeloofwaardig'

Advocaten van Twitter noemen de aantijgingen van Musk in een reactie 'ongeloofwaardig' en 'in strijd met de feiten'. De advocaten stellen dat Musk dingen verzint om onder het overnamebod uit te komen. Zo wijst Twitter erop dat Musk bij zijn overnamebod niet heeft geprobeerd informatie op te vragen over nepaccounts, en dat nepaccounts in het overnamecontract niet aan bod kwamen. Ook wijzen de advocaten erop dat Twitter slechts 24 uur de tijd kreeg om over het bod van Musk te beslissen, en dat Musk afzag van een onderzoek naar de boekhouding vooraf aan het bod.

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!