Martijn Kregting - 13 augustus 2022

Cyber-startup Codean ontwikkelt toolbox door met EU-subsidie

Cyber-startup Codean ontwikkelt toolbox door met EU-subsidie image

Cybersecurity startup Codean ontvangt 400.000 euro subsidie vanuit het Europese REACT-programma. Met de subsidie wil Codean haar review environment-toolbox doorontwikkelen om ethische hackers te helpen code sneller te reviewen. Na een eerdere investering van 1 miljoen euro (van TIIN Capital en vijf 'angel' investeerders begin 2022) geeft de subsidie een verdere boost aan de productontwikkeling, aldus Codean.

Criminele hackers staan niet stil en daarmee groeit de behoefte aan cybersecurity experts, ziet Arthur Tolsma, co-founder en CEO van Codean. “De trend van digitalisering heeft tot gevolg dat digitale criminelen steeds meer mogelijkheden zien. Zeker ook omdat software steeds complexer wordt, en omdat goede software schrijven iets heel anders is dan veilige software schrijven. Onze review environment helpt security experts al om sneller te werken, maar dat kan en moet nog veel sneller omdat criminele hackers ook steeds slimmer werken. Daarvoor is wel complexe technologie nodig, en daarom is deze subsidie erg belangrijk”.

REACT-EU is een programma van de Europese Commissie dat is gericht op een groen, digitaal en veerkrachtig herstel en op crisisherstel ten gevolge van de COVID-19 pandemie. Kansen voor West is de uitvoerende instantie die via dit EFRO-programma de subsidie aan Codean heeft toegekend.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!