Wouter Hoeffnagel - 15 augustus 2022

Praktijken van Colosseum Dental weer open na ransomwarebesmetting

Praktijken van Colosseum Dental weer open na ransomwarebesmetting image

Alle tandartspraktijken van Colosseum Dental Nederland zijn weer open. De praktijken moesten eerder hun deuren sluiten na een ransomware-aanval op Colosseum Dental.

"Het ingestelde onderzoekstraject blijft in volle gang. Met inachtneming van de zorgvuldigheid van onderzoek en nauwkeurigheid van de feiten zullen wij onze relaties de komende tijd op de hoogte blijven houden. Wij doen dat in eerste instantie via deze centrale plek op onze Colosseum Dental website. Daar zal direct vanuit ons geformeerde kernteam regelmatig een update verschijnen zodra wij meer zekerheden hebben over deze cyberaanval. Op die manier streven we naar zo transparant mogelijke, zorgvuldige deling van informatie", schrijft het bedrijf in een verklaring op zijn website.

Contact met betrokkenen

Ook meldt het bedrijf met direct betrokkenen contact te zoeken zodra daarvoor voldoende feiten zijn en aanleiding is. De informatievoorziening richting betrokkenen wordt afgestemd met de Autoriteit Persoonsgegevens, die na het incident is geïnformeerd.

Het bedrijf meldt het 'ten zeerste' te betreuren dat door de cyberaanval haar 'zorgplicht voor onze patiënten zo ernstig verstoord werd'. "In onze praktijken worden ook persoonlijk excuses aangeboden bij patiënten die ongemak ondervonden. Elk van onze collega’s droeg bij om zo snel als mogelijk weer open te gaan  om onze patiënten weer zo goed mogelijk te bedienen", schrijft Colosseum Dental.

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!