Martijn Kregting - 17 augustus 2022

Apple eist dat werknemers weer drie dagen per week op kantoor zijn

Apple eist dat werknemers weer drie dagen per week op kantoor zijn image

Apple wil dat vanaf 5 september medewerkers weer ten minste drie dagen per week op kantoor te zijn. Het gaat volgens Bloomberg om een nieuwe poging van Apple om mensen terug naar kantoor te krijgen. Diverse lockdowns in de afgelopen twee jaar vertraagden eerdere pogingen.

Het bedrijf gaat werknemers verplichten om op dinsdag, donderdag en een derde dag die door individuele teams wordt bepaald, vanuit kantoor te werken. Dat is een aanpsssing van het oorspronkelijke plan, dat op maandag, dinsdag en donderdag kantoorwerk vereiste. Apple heeft de werknemers maandag op de hoogte gebracht van de nieuwe aanpak.

Apple kondigde in juni 2021 voor het eerst het driedaagse kantoorwerkbeleid aan. Sindsdien waren er wereldwijd echter meerdere nieuwe Covid-pieken, met als gevolg dat Apple zijn beleid beperkte tot twee kantoorwerkdagen per week.Het nieuwe beleid zal eerst voor de Apple-locaties in Silicon Valley van kracht worden en vervolgens uitgerold worden naar andere kantoren.

Apple zeer strikt

De iPhone-maker is volgens Bloomberg een van de strengste technologiebedrijven geweest als het gaat om het terugbrengen van werknemers naar kantoor, dit tot ergernis van sommige stafleden. Microsoft, Amazon Google en andere technologieconcerns stonden de afgelopen maanden meer open voor werken op afstand.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!