Wouter Hoeffnagel - 22 augustus 2022

MariaDB neemt speler in geospatiale data CubeWerx over

MariaDB neemt speler in geospatiale data CubeWerx over image

MariaDB neemt CubeWerx over, een speler op het gebied van geospatiale oplossingen. Met de overname voegt MariaDB cloud-native, schaalbare geospatiale mogelijkheden toe. Deze wil het bedrijf integreren in zijn managed cloudservice MariaDB SkySQL.

Geospatiale data worden steeds belangrijker voor bedrijven wereldwijd. Onder meer drones, satellieten en sensoren dragen bij aan de groeiende hoeveelheid locatie-gebaseerde data en beelden die beschikbaar zijn. Dit presenteert een unieke kans voor bedrijven rondom het integreren van geospatiale data in hun applicaties voor het aanbieden van diensten en mogelijkheden, stelt MariaDB.

Diverse toepassingen

Het bedrijf wijst op diverse toepassingen, variërend van mapping-diensten voor onder meer locatiebewustzijn en route-optimalisatie tot applicaties die de nauwkeurigheid van voorspellingen verbeteren en inventarisbeheer. 90% van alle overheidsinformatie omvat geospatiale data, meldt het bedrijf. Naast de publieke sector maken ook de maakindustrie, financiële sector, gamingsector, verzekeringsbranche, bouwsector en energiesector steeds meer gebruik van geospatiale data voor het leveren van betere diensten en nieuwe producten.

"We hanteren een unieke, op ontwikkelaars gerichte benadering voor het leveren van geospatiale mogelijkheden die geen enkele andere databaseleverancier heeft gebruikt", zegt Jags Ramnarayan, VP en algemeen manager voor SkySQL bij MariaDB Corporation. “Terwijl andere databases zoals PostgreSQL en Oracle geospatiale mogelijkheden rechtstreeks aan de database hebben toegevoegd, kiezen we voor een moderne cloud-native benadering van het beheren van vrijwel oneindige hoeveelheden geospatiale gegevens op goedkope, duurzame cloudopslag en het bieden van op OGC-standaarden gebaseerde REST API's om toegang te krijgen tot de gegevens. We geloven dat deze aanpak MariaDB in staat zal stellen de databasewereld een stap voor te zijn voor de ontwikkeling van geospatiale applicaties.”

API's op basis van open standaarden

Met CubeWerx wil MariaDB geospatiale data aanbieden op de manier waarop ontwikkelaars die gebruiken. Hierbij wil het gebruik maken van API's gebaseerd op open standaarden. CubeWerx beheert data in tiers voor extreme schaalbaarheid en hoge prestaties. Het gebruikt MariaDB voor het beheren van frequent gebruikte vectordata, zoals een geolocatie. Ook zet het MariaDB in voor intelligente caching, waarbij het gebruik maakt van cloudopslag voor rasterdata. Datavolume is hierbij dankzij het gebruik van de cloud geen beperkende factor.

Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!