Wouter Hoeffnagel - 23 augustus 2022

Tientallen cybersecuritytalenten volgen Summer School

Tientallen cybersecuritytalenten volgen Summer School image

Een diverse groep van 63 talenten met uiteenlopende achtergronden uit 18 landen volgen deze week de ‘International Cyber Security Summer School’ (ICSSS), vanuit Den Haag. Van zondag 21 augustus t/m vrijdag 26 augustus volgt deze groep colleges over de meest actuele cybersecurity onderwerpen. Ook worden zij met cases, ontworpen door verschillende organisaties, uitgedaagd om aan nieuwe oplossingen te werken die onze veilige gedigitaliseerde wereld veiliger maken. De groep bestaat uit masterstudenten, young professionals en PhD’ers.

De ICSSS is de 7e editie van een jaarlijks terugkerend event. Dit jaar organiseert Security Delta (HSD) deze in samenwerking met een breed palet aan partners, zoals de Universiteit Leiden, Europol/European Cyber Crime Center, NATO Communications and Information Agency, Accenture, KPN, Darktrace, Booz Allen Hamilton, Chapter8, De Nederlandse Bank, Deloitte, Sign Post Six, EclecticIQ, Connect2Trust, Secura, SecuredNow, CFLW Cyber Strategies, The Hague Tech en de Dutch Innovation Factory. Daarnaast zullen sprekers als Bibi van den Berg, Hester Somsen, Peter Zinn, Shanthi Verburg-Karthikeyan, en vele andere experts acte de presence geven voor deze gevarieerde groep.

Net als voorgaande jaren heeft de summer school een inhoudelijk multidisciplinair programma samengesteld met experts, inclusief challenges, werkbezoeken, HR-event met talent matching en sociale events. Het doel van de summer school is het delen van kennis en zowel ontdekken als ontwikkelen van nieuwe talenten die zich willen inzetten voor digitale veiligheid. De Human Capital Agenda (Cyber) Security, ontwikkeld met een aantal HSD-partners, ligt aan de basis van deze jaarlijkse summer school. Zo wordt met elkaar een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en werkgevers en het aantrekken en ontwikkelen van talent.

Uitdagingen

Met achtergronden in technologie, beleid, recht, sociale wetenschappen en het bedrijfsleven komen de deelnemers samen om meer te leren over een multidisciplinaire aanpak van cybersecurity. Zo leren zij over cyberincidenten, cyberrisico- en dreigingsmanagement, cryptocurrency-onderzoeken, cybercrime as a service en de menselijke factor in cybersecurity. Daarnaast worden zij uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen voor actuele cybersecurityvraagstukken.

Joris den Bruinen, directeur-bestuurder HSD: “Samenwerken en talentontwikkeling in cybersecurity zijn de sleutel om onze steeds verder gedigitaliseerde samenleving veiliger te maken. De vraag naar nieuw talent is groot, qua aantallen en zeker ook kwalitatief qua gedegen kennis van zaken. Het internationale en multidisciplinaire karakter van de summer school, waar steeds meer partners zich bij aansluiten, draagt eraan bij om dit te bereiken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!