Wouter Hoeffnagel - 23 augustus 2022

Jamf lanceert Jamf Safe Internet voor het onderwijs

Jamf lanceert Jamf Safe Internet voor het onderwijs image

Jamf lanceert Jamf Safe Internet voor klanten in het basis- en voortgezet onderwijs. Jamf Safe Internet helpt scholen om minderjarige leerlingen te beschermen tegen schadelijke content op internet en stelt IT-beheerders in staat om beleid voor acceptabel gebruik af te dwingen. Dit zonder afbreuk te doen aan de leerervaring die Apple-devices bieden.

Apple is sterk aanwezig op de onderwijsmarkt, nu leerlingen steeds meer online leren. Daarmee ontstaat een groeiende behoefte aan digitale veiligheid, om te voorkomen dat leerlingen toegang hebben tot onveilige content en om te ze te beschermen tegen cyberaanvallen. Jamf Safe Internet biedt dezelfde filtertechnologie en securityfuncties die al in de securityoplossingen van Jamf beschikbaar zijn voor commerciële klanten. Het is de enige specifiek op het onderwijs gerichte cybersecurityoplossing voor Apple die ervoor zorgt dat leerlingen veilig op internet kunnen navigeren. Daarbij beschermt Jamf Safe Internet ook de privacy van leerlingen, door te focussen op preventie en mediawijsheid in plaats van op inspectie.
 
“Nu technologie stevig verankerd is in het onderwijs, is er een groeiende behoefte aan digitale veiligheid om cyberaanvallen tegen te gaan en om te voorkomen dat leerlingen toegang hebben tot onveilige content. Jamf combineert bescherming tegen netwerkdreigingen met een uitgebreide database voor het filteren van content om onveilige of schadelijke inhoud te blokkeren, zodat leerlingen overal veilig online kunnen leren”, aldus Renate van Stigt, Business Development Manager Education Benelux bij Jamf.

Controle over content

Met Jamf Safe Internet kunnen docenten en IT-beheerders het niveau van de contentcontrole aanpassen aan iedere individuele klas en zo voorkomen dat schadelijke of ongepaste content de devices van leerlingen bereikt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van technologieën voor contentfiltering en dreigingspreventie in het netwerk.

De oplossing is voorzien van een beheerconsole met workflows die speciaal ontwikkeld zijn voor scholen. Integratie met Jamf School vereenvoudigt de uitrol en voortdurende synchronisatie. Ook wordt gebruik gemaakt van devices die leerlingen, docenten en ouders al kennen. Jamf Safe Internet integreert ook met Jamf Pro, voor onderwijsklanten die momenteel Jamf Pro gebruiken voor device management.

Privacy

Jamf hanteert een privacyvriendelijke aanpak om een veilige online omgeving voor leerlingen te creëren. Scholen krijgen hierbij de informatie die zij nodig hebben om leerlingen op internet te begeleiden wanneer dat nodig is. Jamf hanteert daarbij drie principes:

  • Compliance – volledige compliance, volgens alle geldende privacywetten en -regels.
  • Vertrouwen – het winnen en vasthouden van het vertrouwen van klanten, partners en medewerkers.
  • Cultuur – het stimuleren van een ‘Privacy by Design’-cultuur in de hele organisatie.

Jamf meldt zich volledig aan de AVG te houden en is officieel ISO 27701-gecertificeerd. Het bedrijf werkt nauw samen met Nederlandse onderwijsinstellingen, om vragen te beantwoorden en om optimaal te voorzien in de behoeften van het onderwijs.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!