Wouter Hoeffnagel - 25 augustus 2022

Schneider Electric overweegt overname van softwarebedrijf AVEVA

Schneider Electric overweegt overname van softwarebedrijf AVEVA image

Schneider Electric overweegt het softwarebedrijf AVEVA volledig over te nemen. Het bedrijf beschikt op dit moment al over een aandeel van 60% in het bedrijf.

In een verklaring aan Reuters bevestigt Schneider Electric een overname van AVEVA te overwegen. Het bedrijf benadrukt dat er nog geen voorstel op tafel ligt en het ook niet zeker is of het Schneider Electric daadwerkelijk een bod uitbrengt. Ook zijn de eventuele voorwaarde van een bieding nog niet bekend. Het bedrijf wil op uiterlijk 21 september een besluit nemen over de mogelijke overname. Na het bekend worden van de mogelijke overname is de waarde van AVEVA op de beurs met 0,6% gestegen tot zo'n 10 miljard euro.

Meerderheidsbelang

Schneider Electric heeft sinds 2017 een meerderheidsbelang van 60% in AVEVA. Het bedrijf betaalde toen 3 miljard. De software van AVEVA wordt onder meer gebruikt voor het ontwerpen en beheren van olieplatforms, schepen en chemische fabrieken. Schneider Electric richt zich op elektrische componenten, energiebeheer en industriële automatisering.

AVEVA zegt in een verklaring tegen Reuters dat ieder bod dat binnenkomt wordt beoordeelt door een onafhankelijk comité van de raad van bestuur van AVEVA, in samenspraak met adviseurs. Schneider Electric meldt dat indien de overname doorgang vindt, het bedrijf het autonome business model van AVEVA blijft ondersteunen.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!