Wouter Hoeffnagel - 22 maart 2023

VMware Partner Connect-programma is vernieuwd

Het vernieuwde VMware Partner Connect-programma is wereldwijd beschikbaar. Met Partner Connect biedt Cisco één uniform programma voor alle soorten partners. Het platform is volgens Cisco flexibeler en efficiënter, biedt snellere en eenvoudigere wegen naar vooruitgang, omvat meer incentives en beloont partners voor prestaties en mogelijkheden.

VMware Partner Connect-programma is vernieuwd image

Het vernieuwde VMware Partner Connect-programma is wereldwijd beschikbaar. Met Partner Connect biedt Cisco één uniform programma voor alle soorten partners. Het platform is volgens Cisco flexibeler en efficiënter, biedt snellere en eenvoudigere wegen naar vooruitgang, omvat meer incentives en beloont partners voor prestaties en mogelijkheden.

Wanneer organisaties van een ‘cloud chaos’-omgeving overstappen op een 'cloud smart'-benadering is dit een uitgelezen kans voor partners om hun klanten te helpen de migratie van applicaties naar de juiste cloud te versnellen, de software supply chain te automatiseren en te beveiligen en controle te behouden over de uitgaven aan een cloud-infrastructuur, zowel private als public. VMware wil samen met zijn partners deze problemen aanpakken door het ondersteunen van kritieke bedrijfsresultaten. Denk daarbij aan het versnellen van app-modernisering, het realiseren van een enterprise cloud-transformatie en het beveiligen van de hybride workforce.

'Zakelijke waarde creëren'

“De markt evolueert, net als onze organisatie en partnerprogramma”, zegt Kenneth del Rio van Heese, Director Channel Benelux bij VMware. “We waarderen de rol die partners hebben in de gehele levenscyclus van de klant, namelijk het creëren van zakelijke waarde en resultaten tijdens ontdekking, aankoop, implementatie, uitbreiding en vernieuwing. Met het nieuwe Partner Connect-programma kunnen lifecycle centric partners tot 1,5x winstgevender zijn en langdurig klantsucces stimuleren. Partners waarderen dat VMware meer eenvoud en voorspelbaarheid introduceert. Bovendien verwachten ze door alle beloningen en incentives hun winstgevendheid te verbeteren. Dit is een volgende stap in de verdere opbouw van ons Cloud Smart-partner ecosysteem, en het laat zien dat VMware zich inzet voor zijn partners en hun succes op lange termijn.”

“IDC ziet een transitie in de markt. Voor klanten draait het niet alleen om digitale transformatie, maar om digital first. Deze voortdurende evolutie zal veranderen hoe de VMware-partners met hun klanten communiceren, waar en hoe ze waarde creëren en hoe ze omgaan met een ecosysteem dat steeds meer verbonden is”, zegt Steve White, VP Channels & Alliances, IDC. “De transformatie die VMware levert met zijn Partner Connect-programma erkent deze macrotrends. Door alles samen te brengen onder één VMware-programma met een vereenvoudigde ervaring, kan VMware partners helpen bij de overgang naar as-a-service/abonnementsmodellen, helpen hun portfolio’s van diensten uit te breiden en hun investeringen beter te benutten.”

“Managed Services zijn onmisbaar in de huidige tijden waarin digitale transformatie versnelt voor bedrijven van elke omvang en in alle sectoren”, zegt Roland Koenig, Head of Virtualization bij Bechtle AG. “VMware’s verbeterde Partner Connect-programma zal Bechtle belonen terwijl we onze services-led groeimogelijkheden stimuleren en zinvolle resultaten leveren aan onze klanten. Bovendien zullen de inzichten waar we nu toegang tot hebben ons helpen om onze VMware-boekhouding efficiënter en effectiever te beheren.”

Inkomsten en groei realiseren uit multi-cloud mogelijkheden

Partner Connect is geoptimaliseerd voor partnerwinstgevendheid en ondersteunt nu de huidige cloud-, services-, en oplossingsgerichte bedrijfsmodellen beter. Ook stemt het partner enablement, practice development en incentives af op kritieke bedrijfsresultaten en biedt het meer kansen voor het creëren van waarde gedurende de gehele levenscyclus van de klant – voor, tijdens en na de verkoop. De updates voor VMware Partner Connect zijn nu live voor partners en omvatten:

 • Uniform en flexibel op punten gebaseerd programma: Eén programmaplatform voor alle partnerbedrijfsmodellen, dat partnerprogramma’s en activiteiten met toegevoegde waarde verbindt in één universeel puntensysteem. De nieuwe structuur erkent, bundelt en beloont de prestaties van partners op basis van transacties, dienstverlening, expertise en specialisaties, en ondersteunt partners in de manier waarop zij de markt op willen gaan, ongeacht of dat via één of meerdere bedrijfsmodellen is.
 • Partnerinvesteringen en expertise belonen: Track-specifieke criteria belonen partners met incentives en voordelen naarmate ze hun VMware practices uitbreiden en vooruitgang boeken in Partner Connect. Partners kunnen punten verdienen voor prestaties op het gebied van training en innovatie, van basis expertise tot gedifferentieerde services en IP.
 • Nieuwe geautomatiseerde inzichten: Het volledig vernieuwde partnerdashboard biedt een selfservice ervaring waarmee partners weergaven kunnen aanpassen, zodat ze op elk moment precies weten waar ze staan in de programmastatistieken. Partners kunnen eenvoudig de geschiedenis, prestaties en vooruitgang volgen op het gebied van expertises, specialisaties en next-level beschikbaarheid.
 • Uitgebreide practice development: VMware Ignite is een partner practice-activatie en ontwikkelingsprogramma dat VMware financiert namens partners, wat nu beschikbaar is voor alle partners voor alle routes naar de markt. VMware hielp via Ignite al duizenden partners met het opbouwen van expertise en versnellen van groei met een uniek gestructureerd end-to-end practice development framework.

Bedrijfsmodellen van partners afgestemd op klantresultaten

Het succes van de klant hangt af van een verbonden ecosysteem. Geen enkel bedrijf kan alleen aan alle behoeften van een klant voldoen. Met vier verschillende bedrijfsmodellen biedt VMware een verbonden en divers Partner Connect-programma dat meer samenwerking tussen partners mogelijk maakt om klanten te helpen cloud smart te worden en sneller resultaten te behalen. Partners kunnen deelnemen aan één of meer bedrijfsmodellen en elk model biedt meer incentives en nog snellere voortgang van het programma.

Dit zijn de bedrijfsmodellen die nu ondersteund worden:

 • Solution Reseller – Verkoopt VMware software en diensten aan klanten.
 • Solution Services Provider – Biedt diensten aan voor en na de transactie, met de nadruk op pre-sales advies en post-sales levenscyclusdiensten.
 • Cloud Services Provider – Biedt op VMware gebaseerde cloud en managed services op geografische basis, inclusief hybride en multi-cloud-diensten.
 • Solution Builder – Integreert VMware-technologie als een geïntegreerd onderdeel van hun eigen softwareaanbod.

Partners belonen met lifecycle incentives

VMware biedt meer incentives afgestemd op VMware Cross-Cloud diensten. De overgang naar SaaS- en abonnementsdiensten helpt VMware-partners om van transactionele verkoop over te stappen op repeatable sales met hoge marges. Met de nieuwe geschiedenis-tracker voor partner incentives kunnen VMware-partners hun totale uitbetaling in voorgaande kwartalen bekijken om beter te begrijpen waar ze hun winstgevendheid kunnen maximaliseren en mogelijke gemiste kansen kunnen identificeren.

Dit zijn de nieuwe en verbeterde incentives die nu beschikbaar zijn voor gekwalificeerde partners:

 • Sell incentive: Backend-kortingsprogramma, afgestemd op het programmaniveau van partners, dat in aanmerking komende partners beloont voor de verkoop van SaaS, abonnementen en gelicenceerde software. VMware betaalt nu 2-10x meer voor de verkoop van SaaS en abonnementen versus boekingen in licentie.
 • Activate incentive: Beloont partners voor het leveren van professionele diensten aan klanten bij de overgang naar een public cloud en voor het activeren en gebruiken van VMware Cross-Cloud-diensten.
 • Deployment incentive: Ontworpen om partners te belonen voor het versnellen van de digitale transformatie van hun klanten met geselecteerde VMware-oplossingen voor applicatiemodernisering en multi-cloud.
 • Nieuwe prestatiepunten voor niet-transactiepartners
 • Voorheen konden partners zich alleen verder ontwikkelen in het programma met tier credits die ze verdienden door middel van transacties. Nu hebben niet-transactiepartners die geregistreerd zijn als Solution Services Providers de kans om hogerop te komen in het Partner Connect-programma door prestatiepunten te verdienen voor zogenaamde ‘influenced bookings’. Solution Services Providers bieden hun klanten diensten aan voor en na de transactie, met de nadruk op pre-sales advies en post-sales levenscyclusdiensten.

Training, competenties en specialisaties

VMware biedt partners 14 Solutions Competencies, 8 Master Services Competencies en twee specialisaties waarmee partners sneller grotere deals met hogere marges kunnen sluiten. Partners kunnen nu expertisepunten verdienen voor hun voortgang in het programma op basis van hun investering in training, competenties en certificeringen.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!