Witold Kepinski - 16 september 2022

Proofpoint kiest Westcon-Comstor voor distributie in EMEA

Proofpoint kiest Westcon-Comstor voor distributie in EMEA image

IT-distributeur Westcon-Comstor heeft een nieuwe distributieovereenkomst getekend met Proofpoint. De samenwerking zal het bereik van Proofpoint's mensgerichte cyberbeveiligings- en compliance-oplossingen in de EMEA-markt vergroten, aldus de twee partners. De initiële focus zal zich concentreren op bepaalde snelgroeiende landen en zal, met een gefaseerde aanpak, worden uitgebreid naar andere regio's die zouden profiteren van de cyberbeveiligingscapaciteiten van Westcon.

Hybride werk op lange termijn in combinatie met continu personeelsverloop creëert risico's voor bedrijfsleiders. Op zijn beurt is het beheren en beschermen van gegevens een groeiende uitdaging voor beveiligingsteams. Ondertussen heeft de overstap naar een gedistribueerd personeelsbestand het aanvalsoppervlak vergroot, wat heeft geleid tot een toename van phishing-e-mails en kwaadaardige bot- en DDoS-aanvallen op e-mail- en cloudservers, omdat bedreigingsactoren zich richten op en misbruik maken van werknemers. Proofpoint's 2022 Voice of the CISO-rapport, onthulde dat meer dan de helft (56%) van de wereldwijde CISO's menselijke fouten als hun grootste cyberkwetsbaarheid beschouwt, met gecompromitteerde insider-aanvallen als de meest waarschijnlijke vector. Terwijl organisaties nieuwe cloudtechnologieën en -platforms blijven integreren om hybride werken te ondersteunen, moeten beveiligingsstrategieën verschuiven naar het verdedigen van hun gebruikers, waar en hoe ze ook werken.

De toevoegingen van Proofpoint's oplossingen voor e-mailbeveiliging, cloudbeveiliging en training voor werknemersbewustzijn versterken de pijlers Zero Trust en Cloud Security van Westcon NGS en stellen Westcon-Comstor in staat om toonaangevende, deskundige beveiligingsoplossingen te bieden aan het EMEA-kanaal, waarmee organisaties en hun mensen worden beschermd tegen geavanceerde e-mailbedreigingen en gerelateerde compliancerisico's.

"Aangezien de markt voor e-mailbeveiliging naar verwachting in 2030 ongeveer 11,3 miljard USD zal bereiken ( toekomstige marktonderzoek ), is Proofpoint, als erkend marktleider, een cruciale toevoeging aan ons Westcon NGS-leveranciersportfolio", zegt Daniel Hurel, Vice President, Westcon Cyber Beveiliging en oplossingen van de volgende generatie, EMEA. “Als technologiealliantiepartner van Palo Alto Networks, CrowdStrike en Zscaler is Proofpoint perfect geplaatst om een belangrijke speler te worden in onze Zero Trust- en Cloud Security-strategie. De alliantie stelt Westcon-wederverkopers in staat klanten een unieke oplossing te bieden die netwerk-, eindpuntbeveiliging, cloud, e-mail en sociale media aanvalsvectoren omvat via een geïntegreerde, meerlaagse bescherming met gedeelde dreigingsinformatie, waardoor uiteindelijk het aanvalsoppervlak wordt verkleind.”

"E-mail blijft de belangrijkste dreigingsvector en cybercriminelen gebruiken consequent social engineering-aanvallen om de werknemers van organisaties aan te vallen en hen te misleiden om het slachtoffer te worden van aanvallen", zegt Neill Burton Vice President of Channels and Alliances, EMEA bij Proofpoint. “Proofpoint is een van de eerste bedrijven die een mensgerichte visie integreert in zijn beveiligingsplatform om kwetsbare gebruikers gemakkelijk te identificeren en een op maat gemaakte beveiligingsaanpak te creëren om elke individuele werknemer het beste te beschermen, op meerdere cloudplatforms. Deze samenwerking met Westcon levert eersteklas cyberbeveiligingsbescherming die voldoet aan de behoeften van alle organisaties die worden geconfronteerd met het snel evoluerende dreigingslandschap van vandaag en versterkt de toewijding van Proofpoint aan zijn channel-activiteiten in EMEA."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!