Witold Kepinski - 01 februari 2023

Juniper Networks helpt partners aan meer succes

Juniper Networks helpt partners aan meer succes image

Juniper Networks, speler in veilige, door AI aangestuurde netwerken, onthult tijdens zijn Partner Executive Summit in Madrid de nieuwe versie van zijn wereldwijde Juniper Partner Advantage (JPA)-programma. Vorig jaar introduceerde Juniper een nieuw Elite Plus Partner-niveau, en in 2023 voegt het op diverse fronten verbeteringen aan zijn JPA-programma toe. 

Het Elite Plus Partner Program zorgde ervoor dat 15% van alle omzet van Juniper uit grootzakelijke accounts door partners werd gegenereerd (gemeten over de eerste drie kwartalen van 2022). Voortbouwend op deze groei introduceert Juniper in 2023 nieuwe onderdelen binnen zijn JPA-programma zodat partners klanten beter kunnen voorzien van innovatieve managed services. De nieuwe opzet van het JPA-programma helpt partners met het opbouwen en op peil houden van hun activiteiten rond de producten van Juniper. Het stelt hen in staat om de oplossingen van Juniper aan te bieden op basis van een Networking-as-as-Service (NaaS)-model. Nieuwe ontwerp-, sales- en marketingtools helpen partners met het ontwikkelen van een op maat gemaakt plan voor het opvoeren van hun winstgevendheid en hun verdere groei. Ze kunnen nu van meer incentives en beloningen profiteren en krijgen daarnaast de mogelijkheid om sneller een hoger partnerniveau te bereiken. De verwachting is dan ook dat het aantal Elite Plus Partners in 2023 verder zal toenemen.

“Ons succes is gebouwd op dat van onze partners. We hebben op basis van een ‘partner first’-mentaliteit verbeteringen in ons programma voor 2023 aangebracht. Die moeten ervoor zorgen dat onze strategie, investeringen en tools aansluiten op datgene wat partners nodig hebben om hun onderneming te doen groeien”, zegt Gordon Mackintosh, group vice president Global Channel & Virtual Sales bij Juniper Networks. “Naar onze mening is de combinatie van onze brancheleidende programma’s en innovatieve producten de meest aantrekkelijke voor partners in onze sector.”

Overige voordelen van het partnerprogramma van Juniper voor 2023 zijn:

Elite Plus: Juniper Networks voorziet zijn meest toegewijde partners dit jaar van extra ondersteuning, met een nieuwe functie voor ROI-modellering, vereenvoudigde ondertekeningen van memoranda van overeenstemming en nieuwe beloningen die hun groei bevorderen.

Een groeiend Champions-programma: Het Juniper Champions-programma werd in 2022 opnieuw gelanceerd en zag het aantal deelnemers groeien van 800 tot 2.300 Champions. Juniper stelt dit programma nu open voor wereldwijde partners, marketingpartners en distributeurs om in 2023 een grotere partnergemeenschap te laten profiteren van de voordelen.

Nieuwe digitale tools: Juniper introduceert dit jaar het Partner Business Center en de Velocity Pricing Tool. De combinatie hiervan met PartnerLink stelt partners in staat om sneller deals te sluiten dankzij real-time toegang tot het team van Juniper.

Een groeiend Diversity+ Partner Program: Dit programma ondersteunt partners met voor diversiteit gecertificeerde ondernemingen. Het aantal deelnemers groeide in een half jaar tijd uit tot 44 partners en zal in 2023 blijven groeien.

Focus

“Met oplossingen zoals de nieuwe Velocity Pricing Tool, het Partner Business Center en Advantage Insights stellen we onze partners in staat om in 2023 sneller te schakelen, in kortere tijd deals te sluiten en op een hoger niveau te concurreren”, zegt Helda Lopes, vice president Global Partner Programs & Sales Acceleration. “Onze focus op het succes van partners en onze bereidheid om in hen te investeren met nieuwe oplossingen en programma’s hebben sleutelrollen gespeeld in onze groei. Het aantal distributiepartners van Juniper steeg in 2022 met 18%, en we verwachten dat deze trend in 2023 zich verder zal doorzetten.”

Sales

Juniper breidt niet alleen zijn partnerprogramma uit, maar ook zijn managementteam. Daarmee wil het ervoor zorgen dat het goed is gepositioneerd om in te springen op de kansen en uitdagingen rond moderne netwerken en zijn snel groeiende onderneming verder op te schalen. Ben Fallon treedt in dienst bij Juniper Networks als vice president Global Partners & Virtual Sales. Zijn taak is om de samenwerking met kanaalpartners optimaal aan te laten sluiten op de snel groeiende virtuele verkooporganisatie van Juniper. Fallon neemt uitgebreide marktervaring en een visionaire blik met zich mee. Hij was eerder actief op het gebied van wereldwijde kanalen, distributie, marktontwikkeling en de verkoop van MKB- en security-oplossingen in de regio EMEA.

Investering

“Dankzij de investering van Juniper Networks in bedrijven zoals Mist, Apstra en 128 Technologies staan we aan de voorhoede van de nieuwe generatie bedrijfsnetwerken. Ik kan niet wachten om in deze beslissende tijden aan de slag te gaan binnen het team van Juniper”, zegt Fallon.

Het partnerprogramma voor 2023 gaat vandaag van start. Juniper Networks zal hier meer over onthullen tijdens zijn jaarlijkse Partner Executive Summit op 1 februari 2023 in Madrid.

Ga voor meer informatie naar www.juniper.net/partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!